Vakantie plannen

geplaatst in: Reizen & Vakantie | 10

Al maanden roep ik het: “In 2012 wil ik écht op vakantie!” Hoewel ik de weekendjes weg in eigen land en mijn reisje naar Finland heerlijk vond, is het wat mij betreft tijd voor een ouderwetse (zon)vakantie. Voor mijn gevoel ben ik sinds 2007 niet meer echt op vakantie geweest. De reis ging toen naar Rhodos. Hoewel het gezelschap (mijn ex) niet echt het einde was, heb ik leuke mensen ontmoet en veel gezien van het eiland. De zon, het eten, de mensen en de cocktails maakten ook veel goed.

Vandaag heb ik weer eens zitten kijken naar vakanties. Omdat ik nu niet druk ben met mijn studie, hoeven we niet per se in de zomer weg. Ergens begin juni lijkt een goede optie om op reis te gaan. Waar gaan we dan heen? Als ik de loterij zou winnen, kan ik zo een stuk of 5 bestemmingen noemen waar ik graag snel heen zou gaan. Ik zou mijn penvriendinnen in Finland en Zweden graag opzoeken, maar daarnaast wil ik ook heel graag een keer terug naar Londen of Berlijn. Of misschien één van de grote Europese steden die ik nog niet heb gezien, zoals Praag of Rome. Er zijn genoeg opties. En toch voel ik vooral de behoefte aan een weekje zon, zee en strand.

Met mijn gedachten dwaal ik dus weer af naar Griekenland. Ik wil zo graag meer Griekse eilanden gaan verkennen. Bij het zien van de foto’s op verschillende websites begint het echt te kriebelen. En dus ging ik vanmiddag op zoek naar leuke hotels die aan onze eisen voldoen. Ik wil er het liefst een huurauto bij, zodat we op ons eigen tempo de omgeving kunnen verkennen en H. wil graag internet in het hotel vanwege zijn bedrijfje. Dat moet te doen zijn, want er is zoveel keus. Met alle ideeën in mijn achterhoofd ga ik er gewoon nog een paar nachtjes over dromen.

10 reacties

 1. Sandra

  Wij hebben het tot nog toe op vakanties in eigen land gehouden en net over de grens in Duitsland, maar dat was en is vooral wegens de diertjes. Ik wil gewoon niet ver weg zijn terwijl mijn schatjes thuis zijn waar ze uiteraard goed verzorgd zijn achtergebleven. Dit jaar gaan we helemaal niet op vakantie. Die tijd steken we lekker in ons eigen huisje.

 2. Serena

  Kos is ook erg leuk. Klein, maar ik heb er een leuke vakantie gehad, veel gezien en prachtig weer.

  Grtz Serena

 3. Mich

  Ik ben nog maar één keer in Griekenland geweest en toen ook op Rhodos, heerlijk relaxeiland vond ik dat. Griekenland is lekker eten, zon en strand. Meer heb je volgens mij ook niet nodig. 🙂 Maar ik ben dan ook niet echt een rondtrekker. Kreta is volgens mij net zo’n eiland en het vasteland van Griekenland (Athene) lijkt mij ook supermooi.

 4. Saar

  Ik ben ooit op Rhodos geweest en dat is me zo tegengevallen dus ik zal er niet snel voor kiezen!

 5. Marcella

  Ik ben ook op Rhodos geweest, en volgens mij ook in 2007. Was vergeten dat t hetzelfde jaar was. J wil niet naar een Grieks eiland, maar ik wil er zeker nog wel eens een bezoeken. De vriendin waarmee ik op Rhodos was wil dat ook, dus wie weet gaan we nog eens samen. Naar Kreta bijvoorbeeld!

  • Roxanne

   Oh ja, er was toen een andere vriendin van mij ook daar die hebben we toen nog gezien, maar ik kan me herinneren dat er die zomer veel mensen naar Rhodos gingen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.