Vakantie in Finland

geplaatst in: Reizen & Vakantie, Vrienden | 13

Nadat we een paar jaar op pad waren geweest tijdens oud en nieuw, besloot ik vorig jaar dat in in 2012 thuis wilde blijven. Mensen waren welkom bij ons thuis, maar ik wilde gewoon een keer in mijn eigen bed slapen. Dat is in 2012 weer niet gelukt. Een paar weken geleden raakte ik namelijk in gesprek met mijn penvriendin Sabrina uit Finland. De afgelopen twee jaar hebben we oud en nieuw gevierd met haar en haar vriend A. Het leek haar leuk om deze traditie voort te zetten. Het enige punt was dat ze dit jaar niet bij haar ouders was in Duitsland, maar gewoon thuis in Finland. Ik zei eerst voor de grap dat ik wel langs zou komen, maar hoe langer we het erover hadden, hoe leuker het klonk om een paar dagen naar Finland te gaan. Dus boekte ik de tickets.

Hameenlinna2

Op vrijdag 28 december vlogen H. en ik van Amsterdam naar Helsinki. We kwamen laat aan. Sabrina en haar vriend haalden ons op van het vliegveld. Het was vanaf daar anderhalf uur rijden naar hun huis en dus hebben we de eerste dag niets meer gedaan. Ik ben gelijk in slaap gevallen, iets wat ik een paar weken geleden niet had verwacht. Op zaterdag begon de vakantie pas echt. We deden boodschappen, maakten plannen voor de rest van de week en reden ’s middags naar Hämeenlinna toe voor een wandeling bij het kasteel. Hier maakte ik in 2011 mooie foto’s van het meer wat nu helemaal bevroren was. Deze keer waren het vooral de bomen die er mooi uit zagen, omdat de sneeuw er zo mooi op bleef liggen. ’s Avonds aten we zelfgemaakte aardappelsalade en worstjes die we grilden in de open haard. De Wii controllers kwamen tevoorschijn en de mannen keken een film. Ik wilde het niet meteen laat maken en kroop vroeg in bed met een boek.

Hameenlinna

Op zondag was er niet veel wat we konden en wilden doen. Het winkelcentrum in Lahti was ’s middags open dus daar zijn we naar toe gereden. Na een kort rondje langs de winkels, besloten we naar de film te gaan. Naast het winkelcentrum stond een grote bioscoop. We kozen voor de film ‘The Hobbit’. Ik had deze nog niet gezien. Gelukkig was de film gewoon in het Engels, want zowel de Finse als de Zweedse ondertiteling was niet goed leesbaar voor de gemiddelde Nederlander. ’s Avonds kwam er een neef van A. langs. De mannen speelden op de Wii en we hebben de hele avond gezellig gekletst en (teveel) gedronken. De neef van A. bleef ook slapen, omdat we voor maandag tickets hadden voor de boot naar Tallinn! Hier zal ik jullie in een volgende blog over vertellen.

13 reacties

  1. Marije

    Heerlijk lijkt het me, nieuwjaar vieren in Finland! Ik hou van de winter, maar dan alleen als het wit, besneeuwd en koud is. Misschien leuk om eind dit jaar naartoe te gaan met mijn man 🙂

  2. Roxanne

    Ik ben al bezig met het schrijven van het volgende verslag maar de woorden willen niet echt komen dus het kan even duren! 🙂 hopelijk wel vandaag of morgen!

  3. Petra

    Klinkt gaaf! Wat leuk dat je zo’n contact hebt met je penvriendin daar. Lijkt me echt een prachtig land om te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.