Unwasted Box

geplaatst in: In de keuken | 3

Ik beken, ik ben echt dol op chips. Zoetigheid kan ik prima laten staan, maar hartige snacks daar kan ik écht niet zonder. Het is mijn verslaving. Dat de chips schappen leeg gehamsterd waren in onze Albert Heijn, was dus een beetje een shock voor mij. Laat ook wat over voor anderen? Gelukkig hadden andere winkels nog wel iets, dus ik zat niet helemaal zonder. En aan de andere kant stuitte ik via Instagram ook op een heel ander initiatief, de Unwasted Box.

Unwasted

Unwasted is een initiatief van Pepsico, waarbij ze proberen om producten die zij niet meer aan de reguliere winkels kunnen verkopen, toch nog een tweede kans te geven. Er gaat een deel naar de voedselbanken, maar daarna houden ze alsnog over en het is zonde om weg te gooien. Daarom bieden ze deze producten aan in boxen van ongeveer 9 of 15 stuks van de merken Quaker, Snack-aJacks, Doritos, Lays en Duyvis. Dus allerlei producten in de categorie chips, ontbijtgranen en tussendoortjes. Dat komt hier wel op! Ik zag een dubbel voordeel, want ik hoefde ten eerste niet alle supermarkten af om aan deze producten te komen en we komen in actie tegen voedselverspilling. Dat is een win-win situatie, toch? Daarom bestelde ik deze week voor het eerst een Unwasted Box. Ik koos voor de medium variant, zodat we het een keer konden proberen en ik ook even kon kijken hoe het zit met de houdbaarheidsdatum van de producten.

De Medium Box

In onze Unwasted Box zaten de volgende 9 items:

 • Quaker havermout in portie verpakking;
 • Quaker cruesli met rozijnen;
 • Duyvis Japanse Mix
 • Lays Sensations StreetMix Mumbai
 • Lays Oven Baked Veggie
 • Lays Oven Baked Biscuits Paprika
 • Snack-a-Jacks Multigrain Moroccan Style Spices
 • 2 x Doritos Cool American Flavour (Dat is echt mijn favoriete smaak van Doritos!)

Ik was heel erg blij met de inhoud van deze box. Pel en Marcel houden van ontbijtgranen, Espen heeft zijn voorkeur uitgesproken voor de rijstewafels en ik kan weer lekker snacken als ik ’s avonds op de bank zit. En die houdbaarheidsdatum gaan we echt niet halen. Het eerste product wat over de datum gaat, is nog tenminste houdbaar tot 16 mei 2020. Dat duurt nog bijna twee maanden.

Doe jij al mee aan initiatieven tegen voedselverspilling, zoals Unwasted, Too Good Too Go of producten kopen met 35% korting?

3 reacties

 1. Jenn

  Ik koop regelmatig iets via Too Good To Go en natuurlijk ook met kortingsstickers als ik het meteen ga gebruiken of het is eigenlijk niet echt bederfelijk. Unwasted ken ik, maar heb hem nog nooit besteld, dat wilde ik nog wel een keer doen. Ik hoor er wisselende verhalen over, maar deze inhoud ziet er in ieder geval goed uit!
  Jenn recently posted…Hardlopen | De CoronarunMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.