TV-Series uit mijn tienerjaren

geplaatst in: Film, TV & Theater | 9

TV-series van ‘vroeger’ was een onderwerp wat ik al een tijdje als draft klaar had staan. Nu ik hier met mijn verkouden hoofd op de bank zit, heb ik dit lijstje van TV-Series uit mijn tienerjaren eindelijk eens afgemaakt.

Friends (1994 – 2004)

Toen ik begon met het kijken van deze serie, was ik net tien. Kortom, deze serie was precies tijdens mijn tienerjaren op televisie en hij eindigde toen ik net op kamers woonde.

Ik kan me nog herinneren dat ik  in het begin eigenlijk altijd rond 8 uur naar bed ging, maar als Friends op TV kwam dan mochten we dit toch nog even kijken voor het slapen gaan. Later keek ik het als het voorbij kwam of als er een herhaling op TV was.

Uiteindelijk heb ik in 2008 de hele dvd box aangeschaft en lekker alle afleveringen nog eens achter elkaar gekeken. Gek genoeg kan ik hier echt naar blijven kijken.

Friends

ER (1994 – 2009)

Mijn moeder keek op vrijdagavond vaak naar ER en ik ben eigenlijk met haar mee gaan kijken. Elke maandag besprak ik dan met mijn vriendinnen op school wat er gebeurd was en wat wij daarvan vonden. Onze docent voor Duits leek een beetje op Mark Greene en mijn vriendinnen waren wild van Doug Ross (gespeeld door George Clooney). Zelf had ik meer een zwak voor dokter John Carter (Noah Wyle)

Ik ben eigenlijk gestopt met kijken toen het grootste deel van de originele cast uit de serie verdween en er steeds meer nieuwe acteurs bij kwamen. Al was ik ook steeds minder vaak thuis op vrijdagavond.

ER

In de zeroes raakte ik langzaam verslaafd aan de dinsdagavond programma’s van Net 5. Er waren in die tijd veel goede drama en comedy series te zien op deze zender, afgewisseld met goede films. Mijn drie favorieten waren Gilmore Girls, Everwood en Sex and the City. Later keek ik ook graag naar Grey’s Anatomy, maar toen was ik al weer wat ouder.

Gilmore Girls (2000 – 2007)

Wat leek het me leuk om zo’n jonge moeder te hebben! Ik was dol op de Gilmore Girls vanwege hun vlotte conversaties, hun liefde voor eten en alle gekke tradities. Lorelai was mijn favoriet. Ik was gek op Luke. Wat Rory betreft was ik het meest gek op Jess, hoewel deze relatie het kortst duurde. Ik vond hem gewoon leuker dan Logan en Dean.

Gilmore girls
Everwood (2002 – 2006)

Hello drama! Vanaf aflevering één was ik verslaafd aan Everwood. Ik vond acteur Gregory Smith een cutie (en dat vind ik nog steeds! Hij is ook leuk in Rookie Blue!) en de serie stond altijd garant voor een flinke portie drama. Tranen gegarandeerd zeg maar. Ik vond het erg jammer dat er maar vier seizoenen van deze serie gemaakt zijn, want van mij had het nog wel langer mogen duren.

Everwood
Sex and the City (1998 – 2004)

Aan het einde van de dinsdagavond was het altijd genieten van Sex and the City! Een serie met humor, drama en romantiek. Ik was toen een stuk jonger dan de dames in de serie, maar vond het heerlijk om naar te kijken. Ik was ook wel een beetje jaloers. Een groep hechte vriendinnen, New York city, veel shoppen en lekker eten. En dan al die leuke mannen die ze tegen kwamen. Miranda was mijn favoriet van het stel en ik vond haar en Steve zo leuk samen!

sex-and-the-city

Er waren – en zijn – nog veel meer leuke series, maar dit waren voor mij toch wel de vijf favorieten. Welke series keek jij in je tienerjaren?

9 reacties

  1. sammie

    Friends, Gilmore girls en sex and the city keek ik ook vaak. Everwood zie ik niet vaak terug komen op internet maar vond ik een geweldige serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.