Tula Baby

geplaatst in: Familie | 1

Tijdens de zwangerschap had ik al bedacht dat het handig was om de baby ook te gaan dragen in plaats van altijd de wagen te gebruiken. Het knopen met een doek leek me niet zo heel handig, dus na een heleboel lezen had ik besloten dat ik graag een Tula Baby aan wilde schaffen. Het duurde alleen even voor ik dat ook daadwerkelijk deed.

Toen Marcel geboren werd, woog hij maar 2820 gram. Daarmee was hij te klein om meteen in de Tula te mogen, zelfs met de infant insert. Ik had er op dat moment voor kunnen kiezen om een draagdoek te kopen, maar ik was bang dat ik het knopen niet onder de knie zou krijgen en dat ik hem dan nooit zou gebruiken. Dat leek me zonde. En zo bleef ik gewoon rondrijden met de wagen.

En toen werd het Black Friday. Ik kreeg een tip dat er op Facebook een topic was in de groep Draagpraat waar alle webshops genoemd werden waar korting was op dragers en doeken. Ik vond een mooie aanbieding. Bij Mevrouw Mus kreeg je die dag 25% korting op de Tula Baby. Toen kon ik me niet meer inhouden. Ik bestelde de grijze Archer, zodat Huib hem ook kon gebruiken als hij dat zou willen. De volgende dag hadden we hem al in huis en toen kon ik gaan oefenen.

Tula baby

In het begin zat Marcel in de Tula Baby met een infant insert. Hij was tenslotte nog steeds te klein en te licht om hem zonder te gebruiken. Marcel huilde als ik hem erin zette en daarna ging het dan wel. Toch voelde het nog vreemd. Hij zat niet helemaal goed met zijn benen en vond het niet echt fijn. Hoewel hij nog nét te klein was, ben ik met de kerst begonnen om hem zonder de infant insert te dragen. Dat ging beter en het voelde ook beter. Hij huilde ook niet meer. Vanaf dat moment ben ik hem ook meer gaan gebruiken.

Marcel kijkt nu echt met van die glimmende ogen als ik de Tula tevoorschijn haal. Hij vindt het geweldig dat hij om zich heen kan kijken. Nu hij lekker zit, valt hij soms ook in slaap tijdens het wandelen. In januari heeft Huib hem voor het eerst gedragen. Ik vond het zo lief om te zien. Marcel viel heerlijk in slaap tijdens het winkelen, dus die vond het ook fijn om zo dicht bij papa te zijn.

De infant insert heb ik inmiddels verkocht. Mocht er een tweede kindje komen, dan denk ik dat ik gewoon ga leren knopen met een doek tot de baby groot genoeg is om zo in de Tula Baby te kunnen zitten.

Voordelen

Denk je eraan om je baby of kindje te gaan dragen en ben je benieuwd wat voor ons de voordelen zijn? Ik heb ze nog even op een rijtje gezet.

  • Wij wonen twee hoog zonder lift. Even snel naar buiten kan nu ook zonder wagen. Dan ben je zo beneden en heb je je handen nog vrij ook.
  • In de supermarkt kan ik nu een mandje vasthouden en heb ik de andere hand vrij om de boodschappen in dat mandje te stoppen. Ik hoef dan niet met mijn linkerhand de kinderwagen door de supermarkt heen te duwen, om vervolgens met rechts een mandje vast te houden. Dit vinden je armen en schouders namelijk niet zo heel fijn. (En ja, ik doe het nog steeds wel eens, maar dan denk ik vervolgens: Waarom ben ik niet met de Tula gegaan?)
  • Als we met de auto weg zijn, hoeven we niet iedere keer het onderstel van de wagen mee te nemen. Handig als je niet zeker weet of je wel uit gaat stappen onderweg, maar als je toch besluit om iets te gaan doen onderweg dan kan het wel.
  • Voor Marcel is het leuker om gedragen te worden, want hij kan lekker veel zien vanuit de Tula. Hij kijkt heerlijk om zich heen en hij hoeft niet de hele tijd omhoog te kijken.
  • Voor mij als mama is het fijn dat hij zo dichtbij me is. Het is lekker warm samen, en ik kan hem onderweg lekker knuffelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.