Treinreizen met kinderen

geplaatst in: Reizen & Vakantie | 0

Het is leuk om een dagje uit te gaan met het hele gezin. Het is nog toffer om dan eens de trein te pakken. Een reisje met de trein is voor kinderen soms al een uitje op zich. Voor Marcel in ieder geval wel, hij vindt het erg leuk om met de trein te reizen. Dat is ook altijd al zo geweest.

Marcel en Espen hoeven nog niet te betalen voor de trein, maar Marcel vindt het wel cool om in te checken. Nu laten we hem meestal inchecken met de OV-chipkaart van één van ons, want hij is nog te jong voor een eigen OV-chipkaart. Vanaf 4 jaar mogen kinderen reizen met een eigen OV-chipkaart. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar kunnen met het kids vrij abonnement gratis meereizen in de trein met een volwassene. Dit geldt ook voor reizen naar België of Duitsland. Daarnaast krijgen ze ook nog korting in de bus, tram en metro. Ik ga hier zeker even naar kijken volgend jaar als Marcel 4 wordt.

Als ouders betaal je natuurlijk wel voor de trein. Dit kan met je OV-chipkaart, maar soms is het mogelijk om een dagkaart of een dagretour aan te schaffen met korting. Het is handig deze acties in de gaten te houden, want het kan veel geld schelen. Sterker nog, als je een goedkope dagkaart kunt kopen, worden uitjes misschien zelfs goedkoper. Je kunt bijna overal heen reizen met de trein en omdat je de auto laat staan, betaal je ook geen parkeergeld.

Het is dus niet alleen leuk om samen met de trein te reizen, maar het is in sommige gevallen ook écht voordeliger. Natuurlijk is reizen met de trein ook wel eens lastig met (kleine) kinderen. Zeker als je een kinderwagen bij je hebt. Toch is mijn ervaring dat er altijd mensen zijn die je even willen helpen en dat het uiteindelijk allemaal goed komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.