Things will never be the same

geplaatst in: Muziek | 0

Afgelopen dinsdag las ik dat Marie Fredriksson – de zangeres van Roxette – op 61 jarige leeftijd was overleden. Dat is veels te jong. Ik wist wel dat ze in 2002 gediagnosticeerd werd met kanker en dat ze destijds een hersentumor had, maar ik wist niet dat ze nu weer ziek was. In mijn tienerjaren heb ik veel naar Roxette geluisterd en in 2012 heb ik de band eindelijk live zien optreden. Ik heb veel herinneringen aan de muziek. Omdat het er deze week toch veel over gaat, heb ik besloten om mijn favoriete nummers van Roxette op een rijtje te zetten.

Fading Like a Flower

Ik vind het gewoon een lekker nummer, zowel door de muziek als de de lyrics… ik weet niet wat ik er verder over moet zeggen. Daarnaast heb ik ook mooie herinneringen aan dit nummer. Er is ongetwijfeld maar één persoon in de wereld die nog weet dat Fading Like a Flower me voor altijd doet herinneren aan een zomer op Texel.

Things will never be the same (Tourism)

In mijn beleving is Tourism gewoon het mooiste album van Roxette. Natuurlijk hebben alle albums goede nummers en de ene keer ben ik meer in de stemming voor dit album en de andere keer voor een heel andere stijl. Dat is ook weer het mooie van Roxette. Ze hebben zoveel verschillende nummers gemaakt. Things will never be the same heeft fantastische lyrics en van deze langzame versie krijg ik echt kippenvel.

No Se Si Es Amor

It Must Have Been Love is een prachtig nummer, maar ik heb een zwak voor de Spaanse taal. Deze versie op Balades en Espagnol vind ik zelf nog mooier dan het originele nummer. Hoewel de live versie van Must Have Been Love op Tourism ook fantastisch is.

Run to You

Dit nummer leerde ik voor het eerst kennen als Directamenta a Ti op het Spaanstalige album van Roxette. Ik werd een beetje verliefd op de melodie. Later ging ik ook op zoek naar de Engelstalige versie en die vind ik ook tof.

You Can’t Put Your Arms Around What’s Already Gone

Dat is de waarheid als een koe! Ik vind Have a nice day een gaaf album. De lyrics zijn af en toe all over the place en de muziek is grotendeels lekker upbeat en vrolijk. Deze titel zorgde ervoor dat ik het nummer meteen tof vond. (Al is 7twenty7 een goeie tweede als we heb over dit album hebben!)

Dangerous

Ach hier hoef ik niet veel woorden aan vuil te maken. Het is een lekker nummer en ik zing het graag mee in de auto. Het hoort in elk geval wel thuis in mijn rijtje van favoriete Roxette nummers.

Heb jij ook herinneringen aan Roxette? Wat is jouw favoriete nummer van deze band?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.