Theatervoorstelling: Over de grens

geplaatst in: Film, TV & Theater | 5

Sinds begin september loop ik stage bij Stichting Borderline. Tot nu toe heb ik vooral te maken gehad met de vrijwilligers die op kantoor werken, maar er zijn nog veel meer mensen betrokken bij de stichting. Gisteren was de vrijwilligersdag. De meeste vrijwilligers die er waren had ik al eens gezien, maar er waren toch weer nieuwe gezichten bij. Na een korte vergadering begon het gezellige deel van de dag. We gingen lasergamen. Dat had ik nog nooit gedaan, maar ik vond het heel gaaf! De eerste ronde was ik nog een beetje voorzichtig. Toen we voor de tweede keer de ruimte in gingen, had ik de smaak te pakken en daar werd ik verrekte fanatiek van. GO! GO! GO! Het gaat natuurlijk om het mee doen, maar dat het team waar ik in zat twee keer won, was natuurlijk wel zo leuk. Na deze intensieve activiteit was het tijd om (pizza) te gaan eten in de stad. We sloten de avond af in het theater.

In het theater van Parnassos werd gisteren de laatste publieke voorstelling van “Over de grens” gespeeld. Ik had geen idee wat ik me voor moest stellen bij een cabaret voorstelling over borderline, maar ik was er zeker nieuwsgierig naar. Dat werd zeker duidelijk toen we in de zaal zaten. Theatermakers Arno Setz en Ferry Asselbergs namen ons mee naar de planeet Borderline, waar ze met muziek, dialogen en absurde scènes probeerden duidelijk te maken wat borderline nu eigenlijk is en hoe het voelt om het te hebben. Ik vond het zelf een mooie voorstelling en ik denk dat theater een goede vorm kan zijn om mensen bewust te maken van serieuze zaken door ze te laten nadenken en inzicht te geven. “Over de grens” zal mij nog wel een tijd bij blijven. Het is jammer dat het de laatste publieke voorstelling was, want ik had jullie zeker willen aanraden om te gaan kijken. Ik heb in elk geval een filmpje toegevoegd zodat jullie een beeld kunnen vormen van de voorstelling.

Wie toch nieuwsgierig geworden is en de voorstelling graag wil zien, kan de website van Stichting Borderline in de gaten houden. Binnenkort komt de voorstelling uit op dvd en deze zal via de website te koop zijn. 

5 reacties

 1. Kim

  Dat klinkt zeker interessant!
  Ik denk altijd dat theater mensen kan binden en informeren.
  Alleen jammer dat mensen vaak uit zichzelf niet kunnen bedenken wat iets is 😉
  En dan bedoel ik dat mensen vaak dingen roepen en eigenlijk nooit eens in hebben verdiept wat bijvoorbeeld borderline is.

 2. Mich

  Lasergamen is echt cool! Je wordt er zo lekker fanatiek van! Je hebt het wel goed naar je zin bij hun, niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.