Terug naar Wijk bij Duurstede

geplaatst in: Life | 3

Gisteren reden H. en ik ’s middags naar Wijk bij Duurstede, de plaats waar ik van mijn 4e tot mijn 12e gewoond heb. Het zonnetje scheen, we hadden een lege agenda, zin in een ijsje en ik was er al jaren niet meer geweest. Dat waren genoeg redenen om weer eens te gaan kijken of ik het nog herkende van vroeger.

Ik was vooral benieuwd naar het huis waar ik vroeger gewoond heb en of ik dat nog zou herkennen. We reden langs de school waar ik op zat, kwamen langs de brievenbus en daarna zag ik ons oude huis. De kliko stond in de voortuin en daar zat nog een sticker op die er in onze tijd al op zat. Daar moest ik wel even een foto van maken en naar mijn vader sturen. Het huis zelf is verder niet echt veranderd, maar de straatjes in de wijk leken wel erg smal. Hoewel mijn vader terug stuurde dat ik vast groter ben geworden.

Vervolgens reden we verder naar de binnenstad. Ik wilde graag een ijsje halen op het hoekje, daar waar we vroeger altijd heen gingen als het mooi weer was. De ijssalon zat nog op dezelfde plek als vroeger, maar het zag er allang niet meer hetzelfde uit. Het was grappig om te zien dat er allemaal andere winkels zaten en dat er veel veranderd was, maar dat er ook veel dingen hetzelfde gebleven zijn. Na een rondje binnenstad hebben we nog even bij het water gezeten, met uitzicht op de molen en de Lek. Ik denk niet dat ik er nog zou kunnen wonen, maar het is best leuk om af en toe herinneringen op te halen aan ‘vroeger’.

3 reacties

 1. Sandra

  Jeugdsentiment. Ik kom nog regelmatig in het deel waar ik ben opgegroeid omdat mijn ouders er nog steeds wonen. Het is in de loop der jaren alleen heel erg veranderd. Veel dingen zijn er ook niet meer en de gezelligheid van toen is verdwenen.
  Het dorp is gemoderniseerd….. we zouden het bijna wel denken als we er weer doorheen rijden. Een dorp in Amsterdam….

 2. Judith

  Leuk om even terug te gaan naar het verleden. Ik heb het een aantal jaar geleden ook gedaan. Ook even in het centrum rondgelopen om te zien of ik nog mensen herkende, maar dat viel na al die jaren niet mee. Wel liep er iemand anders die óók in het stadje gewoond had en er nu ook op bezoek was! Toeval!

 3. Mich

  Oooh nostalgie! Altijd leuk om weer even in het verleden te duiken. Wat ik vreselijk vind, is dat ik soms ergens ben waarvan ik weet dat ik heel vaak ben geweest, en niks herken!!! Argh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.