Tag: Life is a song

geplaatst in: Muziek | 7

Zaterdag zag ik de Life is a song tag voorbij komen op de blog van Dina. Eigenlijk was ik er toen al van overtuigd dat ik hem over wilde nemen, maar toen ik gisteren ook nog getagd werd door Sytse ‘moest’ ik wel mee doen. Bij deze dus ook mijn antwoorden op de vragen.

taste in musicBron

WIE IS JE FAVORIETE ARTIEST?
Zondet twijfel. Beth Hart. Ik houd van haar muziek, van haar teksten, haar krachtige stem en van haar als persoon. Een stoere dame die het nodige heeft meegemaakt in haar leven en die dat om kan zetten in prachtige muziek. Het eerste album wat ik van haar kocht was “Leave the light on” en die nummers blijven heel bijzonder voor me.

httpv://www.youtube.com/watch?v=vGQChwlN5XU

ZING JE ONDER DE DOUCHE?
Dat doe ik niet vaak. Ik zing wel eens zachtjes een paar zinnen mee van een liedje wat ik in mijn hoofd heb. Het punt is dat we in een jaren ’50 flat wonen waar je echt alles kunt horen van de buren. Ik ben te verlegen om dan keihard te gaan staan zingen onder de douche. Vooral omdat mijn buurman thuis werkt en dus ook bijna altijd thuis is!

WAT WAS DE EERSTE CD IN JE BEZIT?
Na mijn collectie van de eerste zeventien delen van Kinderen voor Kinderen kwam er ook interesse in ‘gewone’ popmuziek. Ik kocht eerst een paar jaaroverzichten en andere verzamel cd’s, maar uiteindelijk was mijn eerste échte album een best of van Two Unlimited. Daarna volgden de Backstreetboys en een heleboel andere boybands. Ik was wel echt dol op het verzamelen van muziek en ik kocht veel cd’s in die tijd.

ALS ER NOG GEEN INTERNET BESTOND (DUS OOK GEEN SPOTIFY, YOUTUBE, DOWNLOADEN) WELKE CD ZOU JE DAN KOPEN?
Ook met internet zijn er nog altijd artiesten waarvan ik de cd’s graag wil hebben. Ik koop eigenlijk alles van Beth Hart en volgens mij komt daar weer een nieuw album van aan (of die is er misschien zelfs al?). Dat wordt in elk geval de volgende cd die ik ga aanschaffen.

WELKE ARTIEST OF WELK NUMMER IS EEN ‘GUILTY PLEASURE’ VAN JOU?  (wel eerlijk zijn hè!)
Een paar jaar geleden zou ik de Backstreetboys hier genoemd hebben, maar ik voel me daar totaal niet schuldig over op dit moment. Verder word ik stiekem heel erg vrolijk van ‘Ik vind je lekker’ van de Kraaien. Volgens mij is dat allang voorbij in Nederland en het is vast niet ‘cool’. Het is ook de ringtone als Huib me belt, gewoon omdat ik dat heel grappig vind.

WELKE ARTIEST(EN) HEB JE LIVE GEZIEN?
Dat is best een aardige lijst (vind ik zelf). Onder andere de Backstreetboys, Five, U2, Volumia, Maria Mena, Maroon 5, Beth Hart, Jurk, The Baseballs, Lifehouse, My Chemical Romance, Muse, Only Seven Left, Roxette, Jett Rebel… en nog een heleboel artiesten op festivals waaronder Pink, Mika, K’s Choice, The Script, Foo Fighters, Coldplay, Kings of Leon, Simple Plan en Blink 182. Dan ben ik vast nog wel wat vergeten.

De enige van mijn must see lijstje die wat mij betreft nog ontbreken zijn de mannen van Bowling for Soup. Helaas zijn die aan het afbouwen en is de kans dat ik ze ooit live ga zien erg klein geworden. Jammer.

VAN WAT VOOR MUZIEK OF WELK NUMMER WORD JE EMOTIONEEL?
Er zijn veel nummers waar ik emotioneel van word, om verschillende redenen, maar sinds ik met Kim naar Maria Mena ben geweest, heb ik het wel heel erg met het nummer ‘I’m only human’. De tekst van dat nummer raakt me echt heel erg.

httpv://www.youtube.com/watch?v=4MtxPoceUEA

AAN WELK NUMMER HEB JE EEN SPECIALE HERINNERING? WELKE HERINNERING BRENGT DIT NUMMER BIJ JE NAAR BOVEN ALS JE HET LUISTERT?

Muziek is de beste manier om herinneringen op te slaan. Soms komen die dus ook spontaan weer terug bij het horen van bepaalde nummers. Dan word ik echt even overvallen door emotie, positief of negatief. Daarom zet ik ook vaak de radio uit wanneer ik boos ben op iemand of me heel verdrietig voel. Ik wil dat gevoel niet bewaren. Het is daarom ook moeilijk om maar één herinnering te kiezen nu. Ik krijg in elk geval altijd een goed gevoel van ‘Summerjam 2003’ van The Underdog Project. Bij dat nummer denk ik altijd aan mijn beste vriendin Anke. We hebben elkaar in 2003 leren kennen en toen was dit nummer veel op de radio. Wat een geweldige zomer was dat!

7 reacties

  1. Kim

    Wat is dit een leuke tag zeg! Leuk om de antwoorden te lezen en ja, ik had ook I’m Only Human geantwoord. Wat is dat een ont-zet-tend mooi nummer! #Golflengte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.