Sushi

geplaatst in: In de keuken | 8

Afbeelding via weheartit.com

In 2011 proefden H. en ik sushi op het bevrijdingsfestival in Utrecht. Ik had het wel eens eerder gegeten en vond het nog steeds heerlijk en H. kon het ook wel waarderen. Eigenlijk wilde ik wel een keertje sushi eten in een restaurant. Van een vriendin had ik gehoord dat er een goed restaurant in Utrecht zit, in de buurt van het stadion. Zo kwamen voor de eerste keer bij Sushi Today. Dat was absoluut voor herhaling vatbaar.

Het liefst zou ik iedere dag uit eten gaan of iets laten bezorgen, want koken is gewoon niet mijn hobby. We koken natuurlijk over het algemeen wel zelf, al was het maar omdat ik anders binnen een paar dagen door mijn geld heen zou zijn. Uit eten gaan kost gewoon geld. Toch is het wel erg lekker. Sinds we dit restaurant ontdekt hebben, zijn we eens gaan kijken of we dat vaker kunnen doen. En eigenlijk kan dat prima. Als we tussendoor niet af en toe pizza bestellen en opletten met boodschappen doen, kunnen we één keer per maand gezellig samen sushi gaan eten. Dat vind ik veel lekkerder dan een kleffe pizza en het is ook fijn om op die manier tijd voor elkaar vrij te maken.

Als je vaker in hetzelfde restaurant komt, gaan ze je toch herkennen. Dat heeft ook zo zijn nadelen. Hoewel ik mensen in het restaurant om een mes en vork zie vragen, vond ik het wel zo leuk om het met stokjes te leren eten. Dat was een behoorlijk uitdaging. Degenen die mij goed kennen, weten dat ik behoorlijk onhandig kan zijn. De eerste paar keer heb ik dus gegeten met stokjes-met-hulpmiddelen (de versie die met een elastiekje vast zit.) Eigenlijk vond ik dat prima. Toch begon dat op te vallen. Na een paar keer vroeg één van de medewerkers aan me of ik het nu nog niet kon. Wel met een dikke knipoog, maar het werd tijd om het te leren. Inmiddels heb ik het onder de knie en gisteren heb ik voor de tweede keer niet om een elastiekje gevraagd. Voor andere mensen misschien niet bijzonder, maar voor mij was het een hele overwinning.

8 reacties

 1. Petra

  hahahaha ik zat laatst ook sushi te eten bij de Japanner hier in Amersfoort. Stug niet vragen om bestek…. ik probeerde me suf… was de attractie van de tafel, maar gelukkig kon ik er zelf ook om lachen. Zo had iedereen in het restaurant een leuke avond 😉 (En volgende keer vraag ik gewoon om bestek… respect dat jij wel met stokjes kunt eten!!!)

 2. Sanne

  Ik lust geen sushi, dus gepriegel met stokjes gaat hier het deurtje voorbij. Wel knap van je dat je gewoon stug bent blijven proberen en dat het je gelukt is!

 3. Dina

  Met stokjes eten is voor mij geen probleem, dat kon ik als kind al. Maar sushi eten, dat kan ik echt niet, vind het helemaal niet lekker.

 4. Mich

  Ik vind het zo irritant als mensen je herkennen. Ik heb ook zon restaurant en toen zei die vrouw als ik ging zitten “Cola?” alsof ik geen andere keuze meer heb. Sindsdien kom ik ook niet meer 😛

  Maar sushi vind ik echt heerlijk en het is mega gezond!!

 5. Ukkie

  Wist je dat je volgens de etiquette sushi met je handen mag eten?
  Je gebruikt de stokjes dan alleen om iets van de algemene schaal naar je eigen bord te verplaatsten.

  • Roxanne

   Nee, dat wist ik niet. Mijn moeder doet dat wel altijd, maar ik probeer dan toch geheel onhandig met die stokjes alles naar binnen te werken, omdat het zo onbeschoft lijkt. Dat is natuurlijk iets uit onze cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.