Studieontwijkend gedrag

geplaatst in: Werk & studie | 2

Het is herfstvakantie. Op de Hogeschool Utrecht betekent dit doorgaans dat de tentamens er snel aan komen en dat het tijd is geworden om in de boeken te duiken en je verslagen af te ronden. Dat spreekt het woord ‘vakantie’ toch behoorlijk tegen. Wetende dat ik volgende week de inhoud van drie boeken en wat artikelen moet kennen, maakt me redelijk stressig. De oplossing zou zijn: studeren. Maar hoewel ik op dit moment niets liever wil dan afstuderen, is er nog niet veel veranderd ten opzichte van mijn eerste jaar.

De studieweek verloopt eigenlijk nog precies zoals toen ik nog op kamers woonde. Wetende dat ik niet kan studeren als mijn kamer of huis een troep is, begint het met het opruimen van de troep. Dat betekent dat de was gedaan moet worden, ik verzamel stapels oud papier, er gaan wat vuilniszakken vol troep de deur uit en ik begin met het grondig poetsen van het huis. Omdat ik me in de weken ervoor heb begraven in mijn project, is dit huishouden tegen die tijd dat de tentamens eraan komen minstens verwaarloosd. Waar ik normaal gesproken nog wel eens wil stofzuigen met de Franse slag, gaan nu stoelen en banken aan de kant. Het huis moet schoon! (lees: als het maar zoveel mogelijk tijd kost) Deze week heb ik het ook weer behoorlijk bont gemaakt. Ik heb mijn kleding uitgezocht, wat lades open getrokken en to do lijstje gemaakt voor november. Ondertussen heb ik wel wat hoofdstukken gelezen in mijn studieboek, maar ook twee gewone boeken gelezen.

De tijd tikt. Ik heb inmiddels nog maar 5 dagen over om te studeren, waarvan er twee vol gepland staan met afspraken en een familiefeest van mijn schoonfamilie. En eigenlijk heb ik er nog steeds alle vertrouwen in. Als mijn cijfers net zo zijn als in het eerste jaar, dan komt het ook met deze tentamenweek wel goed. Dan heb ik gewoon net als voorgaande jaren zowel een schoon huis als een paar extra studiepunten verdient.

Ik duik nu mijn bed in en ik heb mezelf beloofd dat ik morgen minimaal één van mijn boeken voor interne communicatie uit ga lezen. En dat moet lukken, want ik heb nog maar drie hoofdstukken (lees: ongeveer 150 pagina’s) te gaan!

2 reacties

  1. Mich

    hahah, ik had natuurlijk al wel wat meegekregen via twitter. Succes met deze “strijd” en hopelijk zie ik je wat minder op twitter :)))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.