Stilte

geplaatst in: Life | 8

De afgelopen week kwam ik allerlei blogs tegen over bloggen, inspiratie en regelmaat. Deze onderwerpen zorgen ervoor dat ik nadenk over mijn eigen blog en het ontbreken van regelmaat of een vaste frequentie waarin mijn verhalen verschijnen. Hoewel ik probeer om minimaal één keer per week iets nieuws te plaatsen op mijn blog, lukt dit niet altijd. En eigenlijk heeft dat helemaal niets te maken met inspiratie. Meestal weet ik best waar ik over zou kunnen of willen schrijven. Het ligt ook niet aan tijd, want tijd kun je maken. De voornaamste reden dat het hier soms wat stiller is, is mijn humeur. Er zijn (nog steeds) dagen dat ik niet lekker in mijn vel zit. Ik merk dat ik mezelf op die dagen af probeer te leiden met andere dingen, omdat ik de dingen die me bezig houden niet altijd wil of kan delen op mijn blog. In plaats daarvan ga ik naar buiten, lees ik een boek of kijk ik een film. Schrijven lukt me ook minder goed op zulke dagen, omdat ik dan nog kritischer ben dan anders. Toch vraag ik me af of ik het toch niet zou moeten proberen. Ik wil en ga mezelf niet opleggen om dagelijks te bloggen, maar één of twee keer in de week moet makkelijk kunnen. En als het hier weer eens stil is dan is de kans groot dat ik mezelf op de bank heb teruggetrokken met een boek.

8 reacties

 1. Naomi

  Groot gelijk meis! Die tijd is ook heerlijk even voor jezelf met een boek, een film je gedachten even weg!
  Bloggen moet ook geen “moetje” worden, hou het leuk voor jezelf 🙂
  Xx

 2. Marije

  Balen dat je je af en toe zo rot voelt! Het is volkomen herkenbaar dat je dan tijd aan jezelf gaat besteden ipv aan je blog. Zo lang jij er maar rustig van wordt en zolang jij maar doet wat goed voelt, dat lijkt me het allerbelangrijkste. Je klote voelen is gewoon ehm… kut! Sorry voor de bewoording, maar ik kan het niet mooier maken dan dat het is!

 3. Debbie

  Nou helemaal gelijk heb je… als je even niet lekker in je vel zit moet je niet gaan bloggen omdat je denkt dat het moet. Bloggen moet leuk blijven, dus neem lekker de tijd voor jezelf als je even geen zin hebt om te bloggen.

 4. Sanne

  Heey meid, je bent helemaal niemand verantwoording schuldig over waarom het hier soms wat stiller is. Het is jouw blogje, jouw plekje en jouw domeintje. Bloggen is geen verplichting. Ik heb zelf momenteel ook niet veel nieuwe blogjes, maar ik had het ook gigantisch druk met mijn werk. Moet nu weer beter gaan, maar eerst maar weer zorgen dat ik zelf prettiger in mijn vel beland. Al heb ik morgen vast wel een blogje want ik kwam een papiertje tegen in mijn map die ik ooit kreeg van de psychologe die ik echt moet delen!

 5. Dina

  Dat geeft helemaal niets dat er je niet met regelmaat en blabla stukjes post. We komen toch wel even koekeloeren hoor.
  Vervelend dat je je soms gewoon niet zo prettig voelt. Maar heb niet het gevoel dat je een stukje moet schrijven, het is jouw blog. 😉

 6. emily

  Oh dit herken ik! Ik heb een tijd met regelmaat geblogd maar dan zat ik soms eigenlijk niet goed in m’n vel of was m’n humeur niet 100% waardoor er van die poepposts uitkwamen. Ik heb deze vakantie ook express niet zo veel geblogd zodat ik er even goed over na kan denken en weer met een frisse start kan beginnen als school begint.

 7. Caroline

  Ik vind dat je geen verantwoording schuldig bent. Iedereen blogt wel eens wat minder. Een blog is in jou geval persoonlijk, dus is het ook niet erg om dan veel en dan weer minder te bloggen.

  Liefs!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.