Stichting Jasmijn

geplaatst in: Huisdieren, Werk & studie | 3

Na alle kitten avonturen van deze zomer hadden mijn huisgenoten voorlopig genoeg van de drukte en ze hebben mij gevraagd om mijn kattenhobby buiten de deur te zoeken. Na een korte zoektocht had ik een nieuw project gevonden. Mijn broer en zijn vriendin hebben twee jaar geleden een poes in huis genomen van Stichting Jasmijn in Zeist en zij konden nog wel wat extra handen gebruiken. Sinds twee maanden werk ik dus één ochtend in de week in de kattenopvang.

Jasmijn

Stichting Jasmijn is opgericht ter nagedachtenis aan kitten Jasmijntje. De kleine Jasmijn kwam na een vangactie binnen met niesziekte en ondergewicht. Helaas knapte ze niet op met medicatie, een goede verzorging en veel liefde. Na bloedonderzoek bleek dat zij ernstig ziek was en niet meer beter zou worden. Na acht weken heeft Jasmijn deze oneerlijke strijd moeten opgeven.

Op de website van Stichting Jasmijn staat deze prachtige quote:

Met liefde kan je wonderen verrichten, maar helaas overwint liefde niet alles.

Aan liefde is er bij Stichting Jasmijn geen gebrek. De stichting stelt zich ten doel om zwerfkatten en kittens op te vangen die extra zorg, liefde en aandacht nodig hebben. Dit zijn bijvoorbeeld wilde en verwilderde katten, kittens met of zonder moeder of katten met een botfractuur. Deze opvang is in principe tijdelijk. Met veel liefde en door intensieve socialisatie is het de bedoeling dat ook deze katten uiteindelijk een nieuw huis vinden.

Stichting Jasmijn vangt op kleine schaal katten op. Dit heeft te maken met de huidige opvangcapaciteit en de intensiteit van de verzorging van de doelgroep. Stichting Jasmijn is geen dierenasiel en afstandskatten worden in principe niet opgevangen.

Wat kun jij doen?

Stichting Jasmijn ontvangt geen subsidies en is geheel afhankelijk van donaties. Het opvangen van de katten kost ongeveer €300,- per kat per jaar. Je kunt op verschillende manieren helpen. Uiteraard kun je donateur worden van Stichting Jasmijn of je kunt één van de katten die in quarantaine zitten financieel adopteren. Misschien ben je nog op zoek naar een nieuwe huisgenoot? Er zitten altijd katten te wachten op een nieuw huis. Als je niet de financiële middelen hebt, in de buurt woont en je huis net als het mijne al vol zit met katten, dan kun je natuurlijk ook vrijwilliger worden. De katten waarderen het enorm als hun verblijf schoon is en hun bakje weer vol zit met brokjes en belonen je graag met knuffels.

Wil je meer weten? Bezoek de website dan op www.stichtingjasmijn.nl.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.