Stichting Borderline bij Altijd Jong

geplaatst in: Film, TV & Theater, Werk & studie | 2

Wie mijn blog al langer volgt, weet waarschijnlijk wel dat ik stage gelopen heb bij Stichting Borderline en dat ik hier nog steeds werk als vrijwilliger. Sinds ik afgestudeerd ben, houd ik me bezig met de nieuwsbrief van de stichting en met de organisatie van de landelijke publieksdag. Dat zijn de dingen die ik het leukst vind om te doen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik graag mee denk over de website, de social media en andere zaken die te maken hebben met de communicatie van de stichting. Kortom, ik heb het er nog steeds ontzettend naar mijn zin.

Hoewel we met een enthousiast team druk bezig zijn om de stichting te laten groeien, verloopt nog niet alles zoals we dat graag zouden willen. Vooral het aantal donateurs is niet zo hoog als we dat zouden willen. Hier heb ik voor mijn scriptie onderzoek naar gedaan, maar daarmee is het nog niet opgelost. Kort samengevat komt het op het volgende neer. Sinds januari 2012 moet een patiëntenvereniging minimaal 100 donateurs of leden hebben om in aanmerking te komen voor een subsidie van het Fonds PGO. Met het huidige aantal donateurs bestaat de kans dat de stichting in 2014 minder dan 100 donateurs over zal houden. Dat vind ik een slecht idee!

Ik sta daar gelukkig niet alleen in. Met het hele team zijn we druk bezig met nadenken over hoe we dingen beter kunnen aanpakken. Ideeën genoeg, maar we hebben wel geld en vrijwilligers nodig om de dingen waar te maken. Allereerst is het natuurlijk van belang dat zoveel mogelijk mensen weten dat de stichting bestaat. Ik denk even terug aan de theorie van mijn studie. Ogenschijnlijk simpele dingen als ‘kennis-houding-gedrag’ bestaan natuurlijk niet voor niets. Maar hoe dan? Aankomend weekend zet de stichting alvast een belangrijke stap. Bij het programma Altijd Jong op RTL 4 is dan een interview te zien met de landelijke coördinator en ervaringsdeskundige Karlijn Smits.
stichting-bordeline---uitzendflyer

 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Stichting Borderline? Kijk dan zondag 2 maart om 11.50 naar Altijd Jong op RTL 4! Donateur worden mag natuurlijk ook.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.