De start van het nieuwe schooljaar

geplaatst in: Marcel | 0

De zomervakantie is voorbij. Afgelopen maandag ging de wekker weer gewoon om 7 uur. Ik schrok er even van, want dat geluid hadden we zes weken lang niet gehoord. Gelukkig verliep de ochtendspits gemakkelijk, want Marcel had er zin in om weer naar school te gaan. Het brengen en halen zou net zoals voor de zomervakantie gebeuren vanaf de rand van het schoolplein. Ik zette Marcel netjes af en keek toe hoe hij naar zijn juffen liep. (Niet iedereen vond het nodig om deze adviezen op te volgen, dus in no time stond het hele schoolplein vol met ouders die even gedag wilden zeggen tegen de juf of meester van hun kind.) Marcel vroeg later nog waarom mama wel buiten bleef wachten… Vanwege corona schatje, dat heeft de juf aan de ouders gevraagd. Daarmee was de kous voor hem gelukkig af.

Jarig in de grote vakantie

Marcel is jarig in augustus en één van de nadelen daarvan is dat het midden in de zomervakantie valt. Marcel zelf zag er de voordelen wel van in, want nu is hij langer jarig en kan hij zijn feestjes verspreid vieren. Op woensdag vierden ze zijn verjaardag in de klas. Uiteraard wel in corona stijl. Dit bevalt mij ergens wel, want je hoeft je als moeder niet compleet uit te sloven op een traktatie, want ze mogen alleen van tevoren verpakte dingen uitdelen. Je kunt je kind dus met een gerust hart zakjes chips mee geven als traktatie zonder dat iemand je vreemd aankijkt. (Even voor de goede orde… ik sloof me sowieso niet uit voor een ander! Vorig jaar trakteerde Marcel op waterijsjes, want dat wilde hij zelf graag. Ik zie alleen dat moeders onderling elkaar best wel op kunnen jutten. Je zou er nog onzeker van worden!)

Vol met verhalen

De week is voorbij gevlogen. Er is aardig wat veranderd voor Marcel. Voor de vakantie namen vier kindjes afscheid van de groep en dat betekende ook dat er nu vier nieuwe kindjes kwamen wennen en starten. Dat merkten we wel aan hem. Marcel was moe en wilde vroeg slapen, maar was af en toe ook onrustig. Gelukkig wisten we hoe dit kwam. Verder is hij zelf enorm gegroeid. Voorheen vertelde hij niet veel over school, maar deze week had hij veel verhalen te vertellen. Ook zong hij steeds een liedje over Zoem de Bij wat ze bij muziekles geleerd hadden. Het lijkt erop dat hij een leuke eerste week gehad heeft.

Toe aan weekend

Op de vrijdagmiddag gaat Marcel sinds een paar maanden naar de BSO. In de vakantie vond hij dit ook erg fijn, maar gisteren was het hem even teveel. Na zo’n eerste week wilde hij graag bij mama zijn. Toen hij een half uurtje op de BSO was, werd ik gebeld of ik toevallig in de gelegenheid was om hem eerder op te halen. Ik hoorde hem huilen dat hij naar mama wilde en beloofde dat ik hem zo snel mogelijk zou halen. Gelukkig was hij alweer lief aan het spelen tegen de tijd dat ik aankwam. Hij had zelfs een eigen knutselwerkje bedacht. Marcel wilde graag een bootje maken van een spons. Ik heb werkelijk geen idee waar hij dat geleerd heeft, maar ik vond het best creatief.

Hoe was de start van het schooljaar bij jullie? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.