Springkussens en plezier

geplaatst in: Life | 1

Als er een feestje is bij het restaurant hier in de straat, staat er vaak een springkussen op het grasveld voor de kinderen. Ook bij andere evenementen zie ik ze regelmatig terug komen. Een springkussen huren is tegenwoordig ook gemakkelijk online te regelen en het is erg leuk voor kinderen. Als de kinderen het leuk hebben, hebben de ouders ook een leuke dag.

Als ik zo’n prachtig gekleurd springkussen zie staan, denk ik zelf altijd terug aan mijn eigen jeugd. Ik denk terug aan hoe leuk het was om zorgeloos te mogen springen en spelen. Het gaf een bepaald gevoel van vrijheid. Je springt zo hoog je kunt, je laat jezelf vallen en je komt gewoon vanzelf weer overeind. Ik herinner me het geluid van lachende kinderen, tegen elkaar en de randen aan springen en vooral heel veel plezier. Die herinneringen zou ik Marcel ook mee willen geven.

Toen Marcel kleiner was, snapte hij het principe van een springkussen nog niet echt. Samen met papa of mama springen was wel ok, maar zelf vond hij het best wel eng. Nu hij goed kan lopen, vindt hij het steeds leuker worden en dat is leuk om te zien. Het liefst springt hij nu nog wel samen met ons, maar hij is ook nog niet zo oud natuurlijk. Ik weet ook zeker dat er een moment komt dat hij er niet vanaf te slaan is en dat we moeten wachten tot hij klaar is (of wil luisteren.) Als ik daar aan denk, moet ik al lachen.

Kinderen kunnen op veel plekken spelen op een springkussen. Zo hebben ze er vaak eentje bij de indoor speeltuin en bij verschillende evenementen. Vorig jaar stonden ze ook op een kerstmarktje in de binnenstad van Utrecht. Natuurlijk kun je ook zelf een springkussen huren als de gelegenheid zich voor doet. Ik ben zelf dol op het organiseren van feestjes of evenementen en als moeder kan ik waarschijnlijk mijn hart ophalen de komende jaren. Er liggen vast een heleboel feesten en evenementen in het verschiet, zeker als de kleine straks naar school gaat. Ik denk meteen aan grote verjaardagen, familiefeestjes, een straatfeest met alle kinderen uit de buurt of een evenement op school. Waar kinderen zijn, wordt gespeeld en een springkussen huren lijkt mij dan ook erg leuk als er budget voor is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.