Lekker spelen in de tuin

geplaatst in: Mama, Thuis | 0

Afgelopen week was het heerlijk weer. Marcel is enorm graag buiten, maar ik voelde me nog niet fit genoeg om elke keer op pad te gaan. We moeten nog steeds beginnen met het verbouwen van de tuin, maar dat betekent niet dat we het niet leuk kunnen maken. Marcel speelt graag in de zandbak. De schelpenzandbak was helaas kapot gegaan en er stond allemaal water in. Dat schoot niet echt op. Ik ging online op zoek naar een nieuwe zandbak, zodat Marcel daar mee kon spelen.

Op de peuterspeelzaal hebben ze een zandtafel. Daar speelt Marcel ook graag mee. Het idee van een zandtafel staat me wel aan, omdat Marcel er dan niet helemaal in kan gaan zitten. Dan zit hij waarschijnlijk alsnog onder het zand, maar toch.

Er zijn eindeloos veel verschillende zandbakken en zandtafels te koop, maar deze van Cars vond ik wel gaaf voor Marcel. Er zaten ook schepjes en vormpjes bij. Zand hadden we nog, dus toen de zandtafel geleverd werd, konden we hem meteen neerzetten voor hem.

Op warme dagen hadden we vorig jaar een zwembadje in de tuin, maar Marcel wilde daar niet altijd in. Spelen met water vindt hij wel leuk, maar hij hoeft er niet altijd helemaal in te springen. Eerlijk? Marcel wil niet altijd nat en vies worden, maar hij speelt wel graag buiten. Daarom leek het me leuk om een watertafel voor hem te kopen. Dan kan hij zelf kiezen hoeveel hij ermee spettert. Ook de watertafel werd op zaterdag al bezorgd. We lieten deze nog even in de doos zitten, want het was bewolkt en niet echt warm genoeg om te spelen met water.

Op zondag was het aan het einde van de middag wel zonnig, zodat we de watertafel nog even konden testen. We hebben hem in de voortuin gezet, zodat Marcel het zand en water gescheiden kon houden. De watertafel was een enorme hit. De eerste keer had hij zichzelf helemaal nat gegooid, maar dat is natuurlijk zo opgelost met een handdoek en droge kleren. De rest van de week wilde hij iedere dag met water spelen, dus de watertafel is ook een succes.

Marcel heeft de hele week heerlijk buiten gespeeld in de tuin. Het is mooi om te zien hoe goed hij zichzelf kan vermaken. Wij konden er gewoon lekker bij gaan zitten. Het tuinspeelgoed werd uiteindelijk nog aangevuld met een klein voetbaldoeltje. Ook nam de broer van Pel nog een grote, stoere kiepwagen mee voor Marcel.  Voorlopig kan onze kleine man dus weer lekker buiten spelen.

Hebben jullie deze week ook zo genoten van het warme weer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.