SOJA in Tivoli Vredenburg

geplaatst in: Familie, Muziek | 2

Vorige week donderdag (13 oktober) was ik met mijn nichtje bij het concert van SOJA in Tivoli Vredenburg. Mijn nichtje wilde er graag heen, omdat het één van haar favoriete bands is. Ik kende de band niet en heb eigenlijk helemaal niets met reggae, maar ik was wel nieuwsgierig. Ik houd van live muziek, het was dichtbij en ik had mijn nichtje alweer te lang niet echt gezien en gesproken. Ik vroeg haar om haar favoriete nummer even door te sturen zodat ik kon luisteren. Dat werd het nummer ‘Shadow’. Ik vond het catchy met een mooie tekst, dus het leek me leuk om met haar mee te gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=OpQaDXzpPig

SOJA

Ik wist eigenlijk niets over deze band, dus voor het concert heb ik een paar feiten opgezocht op internet en ik heb het laatste album geluisterd als voorbereiding op het optreden.

  • SOJA is een Amerikaanse reggae band uit Arlington, Virginia;
  • De band is opgericht in 1997 en heeft 8 bandleden;
  • De naam SOJA staat voor Soldiers Of Jah Army;
  • Amid the noise and haste is de titel van het nieuwste album. Dit album kwam uit in 2014.

tivoli-vredenburg-ronda

Donderdagavond liepen we Tivoli Vredenburg binnen toen de support act al op het podium stond. Orange Grove stond er samen met Brain Power. Dat klonk best redelijk. We haalden iets te drinken en liepen via de linkerkant door naar voren, zodat we een mooi plekje hadden tijdens het optreden van SOJA. We hoefden niet lang te wachten en toen was het al zo ver. Hoewel het concert uitverkocht was, leek de zaal niet propvol. Je had nog de ruimte om te staan en te dansen. Dat was al fijn. We stonden ook dichtbij de trap naar boven, dus ik ben ook eventjes het balkon op gelopen om foto’s te maken.

soja-en-publiek

De rest van de avond heb ik geluisterd naar de muziek en heerlijk gedanst. Reggae is lekker dansbaar en helaas kon ik de teksten niet mee zingen, maar dat was niet erg. SOJA maakt mooie muziek en het is ook gewoon heel fijn om er (voor de eerste keer) naar te luisteren. Ze speelden uiteraard Shadow, wat ik live nog mooier vond. Daarnaast vond ik het geniaal om te zien hoe de bassist stond te dansen terwijl hij speelde. Dan heb je skills!

soja-tivoli-vredenburg

Ik heb een fijne avond gehad bij dit optreden, dus ik ben blij dat ik mee gegaan ben. SOJA maakt fijne muziek, met een goede beat en mooie teksten. Mocht je ooit in de gelegenheid zijn om deze band live te zien, dan zou ik dat zeker doen.

soja-lights

2 reacties

  1. Nikki - Sukhi.nl

    Wat gaaf! Ik kende het ook niet. Maar vind het altijd leuk om nieuwe bands te ontdekken dus heb ze gelijk even opgezocht. Lekkere muziek hoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.