Sinterklaas 2021

geplaatst in: Mama | 0

Afgelopen weekend was het (eindelijk!) 5 december. Het was dus tijd om pakjesmiddag te vieren. Dit jaar vierden we Sinterklaas gezellig bij opa en oma thuis. We hadden aan het einde van de ochtend afgesproken en hebben eerst lekker pannenkoeken gegeten. Daarna werd er opeens op de deur gebonkt en aangebeld en toen was Sinterklaas ‘aan’…

We hadden met de jongens afgesproken dat we één cadeautje tegelijk uit zouden pakken en dat we op elkaar zouden wachten. Het was ook ontzettend leuk dat Marcel dit jaar de namen kon lezen die op de pakketjes stonden. Espen had echt te weinig geduld. Die was gewoon te snel afgeleid en wilde liever spelen dan cadeautjes uitpakken. We lieten hem lekker scharrelen. Toen hij een boek kreeg uit een pakketje, ging hij daarmee op de bank zitten om te lezen. Lekker ding.

Marcel en Espen zijn flink verwend door Sinterklaas. De jongens kregen ieder een kersttrui, een nieuwe pyjama en boeken. Marcel wilde heel graag een Paw Patrol spelletje voor de Switch en Sinterklaas had dat onthouden. Hij was echt door het dolle. Daarnaast kreeg hij nog Lego, Catan Junior en Ryder van de Paw Patrol. Espen kijkt al weken PLay-Doh video’s van de speelgoedmeneer en vond vooral de brandweerwagen super gaaf. Daar kon Sint wel iets mee. Ook kreeg hij Tracker van de Paw Patrol, een nieuwe aanvulling voor de houten treinbaan en een Charmander knuffel.

Sinterklaas was de volwassenen ook niet vergeten. Ik kreeg een kerst roman, sokken en een staatslot. Ook voor Pel was er een staatslot en hij kreeg gedroogde Wolfsbessen uit de NingXia lijn van Young Living.

Toen alle cadeautjes uitgepakt waren, wilden de jongens het liefst meteen met alles spelen. We pakten de Paw Patrol voertuigen uit voor ze, zodat ze daarmee door de kamer konden rijden. Ook moesten de figuren uit de kerststal gered worden door de pups, volgens Marcel. Na een half uur was Marcel het zat en vroeg of we alsjeblieft naar huis konden gaan, omdat hij moe was. Ik vermoed dat dit ook te maken had met een zeker Switch spelletje en het feit dat opa en oma geen Switch hebben.

Thuis hebben Marcel en Espen de hele middag met hun nieuwe speelgoed gespeeld. Espen wilde vooral met de brandweerauto en de klei spelen en Marcel ging aan de slag met zijn Paw Patrol spel. Nu pakjesmiddag achter de rug is en Sinterklaas weer terug gaat naar Spanje, hoop ik dat er weer wat rust in huis komt en dat iedereen weer beter gaat slapen. Daar ben ik na drie weken onrust en weinig slaap wel aan toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.