Sinterklaas 2020

geplaatst in: Mama | 0

De afgelopen weken waren onrustig hier in huis. Vanaf de intocht van Sinterklaas tot pakjesavond is alles ontzettend leuk, maar ook heel erg spannend. We zijn er weer goed doorheen gekomen en de jongens zijn blij met hun cadeautjes.

Schoen zetten

Elk jaar mogen de jongens een aantal keer hun schoen zetten. Soms zit er dan een klein cadeautje in en andere keren lagen er wat snoepjes. Afgelopen vrijdag kregen we allemaal een chocoladeletter in onze schoen. Piet heeft alleen de letters door elkaar gehaald. Marcel zag het en ik had verwacht dat hij de juiste letter bij de juiste schoen zou gaan leggen, maar uiteindelijk was hij van mening dat Pieten geen fouten maken en dat hij de P zelf wilde houden. Daar zat ook wat in.

Sinterklaas op school

Ook op school mocht Marcel zijn schoen zetten. Ik was het vergeten, maar gelukkig lagen zijn gymschoenen ook op school en kon hij toch zijn schoen zetten in de klas. Hij kreeg daar een mandarijntje en pepernoten. Dat was een leuk begin van de dag. Ook Espen vierde Sinterklaas op de peuterspeelzaal. Hij kwam thuis met een geknutselde stoomboot, pepernootjes en… hey! Een mandarijn.

Op de vrijdag voor pakjesavond vierde Marcel Sinterklaas op school. Omdat Sinterklaas vanuit huis werkt dit jaar, kwam hij in de klas via Teams. Wat een hippe Sint! De kinderen vonden dat eigenlijk ook al spannend genoeg. Verder kregen ze een cadeautje en wat nieuw speelgoed voor in de klas. Ook deden ze Pietengym in de gymzaal. Marcel vond het erg leuk.

Pakjesochtend

Toen we zaterdagochtend beneden kwamen, lag de zak van Sinterklaas op ons te wachten. Marcel kent steeds meer letters dus hij mocht alle pakjes uitdelen. Dat deed hij goed. (Al zat het tempo er flink in, want hij was supernieuwsgierig.)

Hij was erg blij met al zijn cadeautjes. Zo kreeg hij twee spelletjes, Ikea Lego, een spel om het alfabet te leren en een nieuw poppetje voor Lego Dimensions op de Xbox. Ook zat er een Takkie kersttrui voor hem bij, maar die vond hij zo mooi, dat hij hem meteen aan wilde.

Espen kreeg nieuwe Duplo, een koffiezetapparaat voor in de speelkeuken, een dino set waar de houten treinbaan onderdoor kan rijden, een kersttrui en een nieuw dekbedovertrek van Blaze en de Monsterwielen, met een bijpassend kussentje.

De rest van de dag speelden de jongens met hun nieuwe speelgoed. Espen heeft wel honderd kopjes koffie gezet en Marcel was vooral druk met de Lego. Ook speelden we samen spelletjes. Kroko Loko kent Marcel al van school en hij kon het mij dan ook goed uitleggen. Op verzoek van Marcel gingen we ’s avonds gourmetten. Nadat Espen naar bed ging, speelden we met z’n drieën nog een paar potjes Carcassonne Junior. Ik bladerde in mijn nieuwe kookboek voor Geeks. Ik ben benieuwd naar al deze lekkere recepten.

Inmiddels is de Sint alweer vertrokken en keert de rust langzaam terug in huis. Hoe was jullie Sinterklaas weekend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.