Eindelijk weer Sinterklaas

geplaatst in: Familie, Film, TV & Theater | 11

Sinterklaas is een feest wat ik al heel lang niet gevierd heb. Het ging eigenlijk altijd een beetje aan me voorbij. Ik haalde zelfs geen pepernoten in huis, omdat ik daar zelf niet echt van houd. (Nou ja, behalve die met chocolade dan…) Nu ik Marcel heb, is het anders. Vorig jaar keek ik voor het eerst in misschien wel 20 jaar naar de intocht van Sinterklaas op tv. Marcel sliep er doorheen, die was nog geen vier maanden en die keek nog niet mee. Toch had ik het gevoel dat ik er alvast een beetje in wilde komen. We kochten een klein cadeautje voor Marcel, maar daar bleef het verder bij. Hij begreep het toch nog niet.

Sinterklaas

Dit jaar wil ik het anders gaan doen. We willen Sinterklaas gaan vieren met Marcel en zijn opa en oma. Nu hij bijna 15 maanden is, snapt hij er wellicht een klein beetje van. Deze week keken we voor het eerst naar het Sinterklaasjournaal. Voor mij was dit ook de eerste keer ja. Marcel zat naar de televisie te zwaaien en leek het wel leuk te vinden. Naast het Sinterklaasjournaal en de intocht op televisie, wil ik ook kijken of we hier in Utrecht naar de intocht kunnen met hem. Kijken of hij het ook al leuk vindt om Sinterklaas in het echt te zien.

sinterklaas-boeken

Naast televisie heb ik ook boekjes gekocht over Sinterklaas. Dan kunnen we ook tijdens het voorlezen aandacht besteden aan dit kinderfeest. Ik hoop dat het op deze manier nog wat meer gaat leven voor Marcel. Hoewel hij er dit jaar misschien nog niet veel van begrijpt, is het wel leuk om er samen mee bezig te zijn. Ik geef ook toe dat ik het leuk vind om mijn kleine mannetje een beetje te verwennen.

Ga jij naar de intocht van Sinterklaas kijken dit weekend?

11 reacties

 1. Marieke

  Leuk! Hier ook Sinterklaasboekjes die we vanaf morgen weer voor gaan lezen 😉
  En we kijken morgen naar de intocht op tv. Met wat lekkers zoals ik dat vroeger ook kreeg.

 2. dennis van elten

  ik vind het alleen erg jammer dat dit feest nu zo overschaduwt word door de hele pieten onzin. Vooral nu het sinterklaas journaal een aanfluiting is geworden.

 3. Sanne

  Zo jammer dat de pieten dit jaar allesbehalve zwart zijn. Zo is de lol er ook wel vanaf.
  Kijken doen we niet meer, maar het is wel een mooi excuus om mijn zoon en schoondochter weer eens iets extra’s te geven.

  • Roxanne

   Ja wij vonden het te koud, dus we hebben alleen de intocht op TV gezien en zijn naar het Huis van Sinterklaas geweest in de stad 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.