Shopaholic moet afkicken

geplaatst in: Internet & Technologie | 6

online shoppenBron

Sinds ik in april geopereerd ben, merk ik veel veranderingen. De meeste dingen zijn positief, maar dat wil niet zeggen dat er ook af en toe dingen opvallen die minder handig zijn. Een van die dingen is omgaan met stress. Hoewel ik dacht dat ik niet zo’n enorme emotie- of stress eter was vroeger, valt dit toch tegen. Als ik me rot voel, kan ik mezelf niet meer trakteren op iets lekkers, want vaak vindt mijn minimaag dit niet leuk of het zou ten koste gaan van gezond eten. Dan weet ik dat ik me uiteindelijk alleen maar slechter ga voelen.

Al vrij snel vond ik iets anders. Als aanhanger van retailtherapie rolde ik al snel in een nieuwe manier van mezelf troosten: Shoppen! Of het nu online of offline is, shoppen geeft me een goed gevoel. Het hoeven geen grote dingen te zijn, want ik ben al snel tevreden met een bezoekje aan de Action of een nieuw boek, maar bij elkaar zijn al die kleine beetjes gewoon wel een hoop geld. Deze maand moet ik wat zuiniger aan doen, omdat de auto net naar de apk is geweest en ik een reis heb geboekt naar Londen. Ik kan dus de komende weken niet toegeven aan deze ‘verslaving’. Dat geeft me best een onrustig gevoel!

Af en toe zie ik op andere blogs challenges voorbij komen waarin bloggers zichzelf opleggen om een bepaalde tijd niets te kopen, behalve natuurlijk de dagelijkse boodschappen. Hoewel ik mezelf niet zo strak vast wil leggen, heb ik me wel voorgenomen om niet online te shoppen in de maand oktober. Ik ben benieuwd of ik dit vol kan houden.

6 reacties

 1. sam

  Gaat je vast lukken! (zegt een andere shopverslaafde) maar heb wel gemerkt dat als je jezelf iets anders aanwent op die momenten dat je normaal gaat shoppen dat vrij snel went! zou wel iets kiezen wat je leuk vind 😉

  • Roxanne

   Mijn moeder zei ‘dan ga sporten’ maar ik denk niet dat ik dat erin krijg op zulke momenten. Maar een boek lezen misschien wel.

 2. Petra

  Ik ken dat onrustige gevoel maar al te goed en val zelf ook vaak in de valkuil van het shoppen. Maar als het financieel niet kan, dan kan het gewoon even niet. Dat hou je wel vol joh, gewoon een verlanglijstje bijhouden en als het weer kan: los! 😉

  • Roxanne

   Ja dat verlanglijstje is wel een mooi idee, aangezien ook de feestdagen en mijn verjaardag er weer heel langzaam aan komen, dan heb ik vast een lijstje 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.