Blijdschap in de vorm van een ketting

geplaatst in: Gezondheid, Lifestyle | 0

Het is al even geleden dat ik deze kettingen voor het eerst zag. Hoe cool is het om een molecuul om je nek te dragen en dan ook nog eentje die bij je past? Ze hebben allerlei varianten, maar ik had vanaf het begin mijn zinnen gezet op een ketting met het molecuul voor Serotonine. Helaas vond ik de ketting te duur op Etsy. Vorige maand kwam ik hem in een andere webshop opnieuw tegen en deze keer viel de prijs mee. Ik kocht de ketting dus als een cadeautje voor mezelf.

ketting-seretonine
Waarom ik voor Serotonine gekozen heb? Dat antwoord is simpel. Het is de werkzame stof in de antidepressiva die ik sinds drie jaar gebruik. Mijn happy pills bevatten serotonine. Voor mij werken deze pillen erg goed. Ik word er rustiger van en ik eis minder van mezelf. Dat zorgt ervoor dat het leven leuker is en dat ik het gevoel heb dat ik zelf de regie heb over mijn leven. Dat vind ik prettig.

Omdat dit zo goed voor mij werkt, en ik soms best een beetje geeky ben, vond ik het leuk om deze ketting voor mezelf te kopen. Die met cafeïne was natuurlijk ook een optie geweest, want er zijn ook dagen dat ik zonder een beetje extra energie niet vooruit kom. Hoe dan ook, ik vond dit een leuk en persoonlijk cadeautje voor mezelf. Waar ik de betekenis graag van wilde delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.