Serious Request 2013

geplaatst in: Muziek, Vrienden | 8

Al jaren luister ik in december naar Serious Request op 3FM. Sinds 2009 kijk ik ook graag mee via de livestream of op televisie. Het is ontzettend knap van de dj’s om een week radio te maken op deze manier, zonder eten en zonder privacy, maar het is inmiddels voor mij ook dé week die ervoor zorgt dat ik een beetje in de kerststemming kom. Het hoort helemaal bij het einde van het jaar en de feestdagen.

Toen het glazen huis in Utrecht stond, ben ik er nooit naar toe gegaan. Ik was er op dat moment helemaal niet mee bezig. Sindsdien is het altijd een eind van Utrecht vandaan. Elk jaar roep ik dat ik er een dagje heen wil, maar tot nu toe heb ik het nooit gedaan. Ik volgde Serious Request altijd vanuit mijn eigen huis.

SR 13

Dit jaar was het anders. Het glazen huis ging naar Leeuwarden en daar ken ik mensen. Ik riep dus weer dat ik erheen wilde, maar ik stuurde ook een berichtje naar mijn nichtje met de vraag of we bij haar konden slapen in het weekend. Ze moest zelf werken, maar we waren welkom. Dat maakte de beslissing om te gaan wat makkelijker. Vrijdagavond sprongen we na het avond eten in de auto en reden we naar Leeuwarden. Onderweg stond de radio aan en vroegen we een plaat aan. Het was erg gaaf om het allemaal eens van dichtbij te zien. Huib en ik kochten armbandjes bij de merchandise wagen en daarna voegden we ons bij het publiek. Langzaam schoven we dichter naar voren. Ik wilde graag een paar foto’s maken en mee zingen, dansen en springen. Dat lukte prima. Dennis Weening was slaapgast en hij stond lekker aanstekelijk te springen en de Kraaien kwamen optreden. Sinds vorig jaar hebben Huib en ik wat met ‘Ik vind je lekker!’ dus het was super om dat mee te maken. We hebben het niet te laat gemaakt, want we wilden zaterdag ook nog de hele dag de stad in.

SR vrijdag

Na een korte nacht en een lekker ontbijtje gingen we op zaterdagmiddag weer richting de binnenstad van Leeuwarden, deze keer samen met mijn nichtje Marcissa. We haalden een tiramisu cappucino bij het Douwe Egberts café (lekker!) en liepen het plein weer op. Samen sprongen we mee op ‘Eat, Sleep, Rave, Repeat’ (YEAH!) en ik stopte geld in de brievenbus. Het was ontzettend rotweer, maar de sfeer zat er lekker in. Na een uurtje gingen we de rest van de stad eens bekijken. We hebben wat gewinkeld, gesprekken gevoerd met de mensen van één van de informatie standjes en zijn iets gaan drinken bij het eetcafé van Gerard Ekdom.

SR zaterdag

Op een gegeven moment was ik helemaal op. We besloten bij Marcissa thuis wat te gaan eten zodat we zelf konden koken en ook even uit konden rusten. Eigenlijk wilden Huib en ik daarna meteen naar Utrecht rijden, maar we zijn nog even terug de stad in te gaan om Kim gedag te zeggen en even een foto te maken. Niet echt een selfie, want Huib maakte de foto.

Vandaag heb ik heel lang uitgeslapen en daarna op de bank gehangen. Ik was zo moe van de afgelopen twee dagen, maar het was de moeite waard. Het was leuk en ik heb er zeker ook energie van gekregen. Volgend jaar wil ik weer een dag (of twee) gaan kijken, maar gelukkig is het dan ook weer iets dichterbij.

8 reacties

 1. Kim

  Het was zo gaaf om je daar te treffen met Huib! Woon je niet ver van elkaar af en kom je elkaar helemaal in Leeuwarden tegen 😉

  Ik ben helemaal kapot, maar oh, het was het helemaal waard!

 2. Serena

  Over twee jaar staan ze in Heerlen en dat is voor mij 5 minuutjes rijden. Leuk om een keer mee te maken lijkt me!!!

 3. Dina

  Wat leuk dat je er bent geweest! 🙂
  Het is dit jaar bij mij om de hoek. Nee oké, ik ben aan het opscheppen. Het is wel 4 hele minuten fietsen.

 4. Sanne

  Vorig jaar was het bij ons. Ik ben er niet geweest, want ik hou helemaal niet van dat soort drukte. Nu moet ik bekennen dat ik er ook niks van mee krijg verder, want ik volg het totaal niet. Te druk met onze eigen kerstdingen.

 5. Marcella

  Wat was het gaaaaaaf he, zo tof! Het eindfeest was ook super met alle mensen springend om me heen. Het plein trilde ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.