Schiphol verkennen met Marcel

geplaatst in: Reizen & Vakantie, Uitjes en Evenementen | 0

Afgelopen vrijdag brachten Marcel en ik Pel naar Schiphol. Hij moest namelijk twee weken naar Frankrijk voor zijn werk. Het is natuurlijk wel zo gezellig om papa even uit te zwaaien. Dat was voor Marcel niet de enige reden om mee te willen. Op Schiphol kun je natuurlijk een heleboel vliegtuigen zien. We vertrokken op tijd richting Schiphol, zodat we Marcel wat vliegtuigen konden laten zien.


Panoramaterras

Het had die middag even geregend, maar gelukkig werd het daarna droog, zodat we Marcel mee konden nemen naar het Panoramaterras. Hier staat een oude Fokker 100 waar je in kunt kijken. Het was leuk voor Marcel om dit vliegtuig van zo dichtbij te zien. Dat is niet het enige, want vanaf het Panoramaterras heb je ook een goed uitzicht op een aantal gates met ‘echte’ vliegtuigen.

Na het Panoramaterras was het langzaam tijd om afscheid te gaan nemen van Pel. We zijn meegelopen naar de check in balie, waar Pel zijn koffer in kon checken. Daar hebben we afscheid genomen en naar hem gezwaaid.

Schiphol Plaza

Twee weken later reden Marcel en ik terug naar Schiphol om Pel op te halen. We gingen lekker vroeg, zodat ik Marcel nog wat meer kon laten zien van de luchthaven. Op Schiphol kun je bijvoorbeeld ook winkelen. Dit is niet alleen handig als je gaat vliegen (want dan kun je ook na het inchecken nog terecht bij verschillende winkels), maar ook gewoon leuk als je niet gaat vliegen. Een van de winkels, Planes @ Plaza, verkoopt allerlei vliegtuigsouvenirs en andere hebbedingetjes voor kinderen en volwassenen. Hier staan ook een aantal vliegtuigonderdelen in de buurt, om mensen een idee te geven van de grootte van een vliegtuig. Hier zijn onder andere een deel van een KLM vliegtuig, vliegtuigwielen en een vliegtuigmoter te zien.

KLM vliegtuig
Vliegtuigwielen
Vliegtuigmotor

Omdat Marcel de laatste tijd zo gek is van vliegtuigen, mocht hij van mij een vliegtuig uitzoeken in de winkel. Hij was dolblij. Nadat zijn vader geland was, kreeg hij ook van hem een vliegtuig. Dat maakte hem dubbel blij. Hij speelde de hele terugweg met zijn nieuwe vliegtuigen en hij wilde ze zelfs meenemen naar bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.