Rust zacht, stofzuiger

geplaatst in: Thuis | 13

Dat ik geen goede huisvrouw ben, is voor mij niet zo’n verrassing. Dat ik nog een heleboel kon leren over stofzuigers vond ik desondanks wel apart. Gisteren besloot ik dat mijn stofzuiger echt zijn langste tijd gehad had. De slang was stuk, de stofzuigermond had ik al drie keer open geschroefd om de kattenharen eruit te halen en nu begon het ding ook nog te stinken. Zo leerde ik dat stofzuigers een filter hebben wat af en toe vervangen moet worden. Dat had ik nog nooit gedaan, want ik moet eerlijk toegeven dat ik wel wat beters te doen heb dan me te verdiepen in mijn stofzuiger. Omdat het apparaat zelf nog prima werkte, besloot ik eerst eens onderzoek te doen naar het vervangen van de kapotte onderdelen. Ik heb er gewoon moeite mee om iets weg te gooien wat nog werkt.

Vanmorgen reden we naar de winkel toe om te vragen wat de onderdelen die we nodig hadden bij elkaar zouden kosten. Met universele onderdelen (waarvan je dus niet eens de zekerheid hebt dat ze wel passen) kwam de verkoper uit op ongeveer 100 euro. Nu wil die beste man natuurlijk graag nieuwe apparaten verkopen, maar het leek er echt op dat dit niet zo voordelig was. Ik keek naar de stofzuigers die te koop waren en besloot dus dat ik dan net zo goed een nieuwe kon kopen. Voor een beetje meer heb ik dus vandaag een nieuwe stofzuiger gekocht. Geen leuke aankoop, want het was een behoorlijke aanslag op mijn pinpas, maar het was gewoon nodig. Toch ben ik er wel blij mee. Ik heb hem net even geprobeerd en het is een wereld van verschil in vergelijking met de oude. Na bijna zes jaar trouwe dienst was deze dus wel degelijk aan vervanging toe. Nu maar hopen dat ik met de nieuwe weer minstens net zo lang mee kan doen.

13 reacties

 1. Sandra

  Helaas lijken de apparaten steeds korter hun werk te doen, maar jij kunt gelukkig weer vooruit. En waarschijnlijk iets langer als je de filters ook in de gaten gaat houden.

  Veel plezier met stofzuigen!

  • Roxanne

   Het is inderdaad zo dat apparaten het korter doen. Mijn magnetron uit het jaar nul doet het nog prima, maar de nieuwere dingen hebben niet meer zo’n lange levensduur. Maar goed, ik hoef me er even niet druk om te maken.

 2. Serena

  Ik heb een tijdje geleden ook een nieuwe moeten kopen. Maar wat een verschil, ik zoog bijna de planken van het laminaat uit de vloer… Maar inderdaad, die krengen zijn duur!!!

  • Roxanne

   Ik denk dat ik deze ook niet voluit moet zetten nee, want dan zuigt hij inderdaad het laminaat ook op.

 3. Zina

  Wauw, 6 jaar met één stofzuiger, wat een prestatie! Mijn stofzuigers houden het meestal niet zo lang uit (maar ik ben nogal een fanatiek stofzuiger, misschien ligt het daar aan).

  • Roxanne

   Ik stofzuig zeker om de dag want met katten heb je anders een flinke bende in je huis… ik ben verder wel lief voor hem geweest (en misschien heb ik ook wel te lang in de ontkenningsfase gezeten?)

 4. Daan

  Eén minuut stilte voor de eerstvolgende stofzuigerverkoopconventie en een stille tocht zijn in deze wel gepast, vind ik.

 5. Rianne

  Ik moet ook al maanden een nieuwe stofzuiger omdat ik chagrijnig word van onze huidige. Ik kan namelijk maar op één bepaalde manier stofzuigen, want anders zuigt het niets op. En de stang is véél te klein zodat ik last van mijn rug krijgt (ondanks dat ik slechts 1.70m ben. Hoe doen mensen van 1.90 dat??!)

 6. Petra

  Tja, dat zijn de nuttige aankopen. Niet leuk, wel handig. Niet vergeten bij deze nieuwe regelmatig het filter te controleren he? Dan kan ie nog langer mee 😉

 7. Maris

  O bah, dat zijn nooit leuke dingen! Wij zitten nu met een wasmachine die niet meer warm wordt, ook weer zoiets naars! Gelukkig heb ik een handige man die daar vanmiddag even naar gaat kijken!

 8. Mich

  Je hebt er in ieder geval 6 jaar nog van kunnen “genieten”….huishoudelijke dingen kopen…noodzakelijk kwaad. :))

  Veel plezier met je aankoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.