Ruimtegebrek in huize Rox

geplaatst in: Thuis | 3

Toen ik tweeëneenhalf jaar geleden in mijn kleine paleisje kwam wonen was er ruimte genoeg voor mij alleen. De mandjes en dozen die ik niet zo hard nodig had, verdwenen in de inbouwkast en de logeerkamer en zo zag je niks meer van de troep. Het uitzoeken zou later nog wel eens komen. Natuurlijk komt dat er vervolgens nooit van. Het staat niet in de weg, ik zie het niet en ik heb normaal gesproken altijd wel iets beters te doen.

Deze zomer is er iets veranderd. Ineens kwam H. bij me wonen. In theorie is er in een appartement met vier kamertjes meer dan genoeg ruimte voor twee personen (en een stel huisdieren). In de praktijk blijkt het lastig om ruimte te maken. Kasten bijkopen vind ik onzin, want ik heb kasten genoeg. En waar moeten we die dan weer kwijt? Het probleem is wel dat alle kasten die er zijn propvol zitten. Iets in mij zegt: ‘je zou dat toch nog een keer uit zoeken?’ Daar ben ik sinds de zomer al een paar keer aan begonnen, maar telkens waren het maar kleine stapjes. Dat schiet nog niet op. Gisteravond kreeg ik het ineens op mijn heupen. Er moest opgeruimd worden en het moest nu. Ik trok wat manden uit de kast, haalde een plank of twee leeg in de keuken en trok mijn ladekastje leeg. Het resultaat mocht er wezen. Een volle vuilniszak en een doos vol oud papier. Dat ruimt lekker op!

En ruimte blijkt niet het enige voordeel van opruimen. Ik kan weer zien wat ik nog wél heb, waarvan ik een paar dingen echt was vergeten, en vond zelfs een lekker luchtje terug waar nog wat in zat. Dus voor nu een goed voornemen. Ruim eens wat vaker je kasten op! Ik wil me er best aan houden, maar ik ken mezelf. Ik zal wel weer een heleboel nieuwe dingen gaan verzamelen voor het weer eens zo ver komt dat het me de keel uit begint te hangen…

3 reacties

 1. Martijn

  Ja mooi is dat he, dat het altijd te vol is. En dat je soms geen raad weet hoe je dat weer even gaat oplossen, en al weet je het wel. Kost vaak een hoop tijd en het is niet leuk om te doen. In mijn ouderlijke huis was ik altijd de klos, en kon ik weer met een volle auto naar de sloop. En de troep blijft komen.

 2. Tamara

  jaaah!!hoe herkenbaar.. zit pas half jaar in deze kamer maar heb er nu al een bende 😉 grotendeels hobby natuurlijk.. zeker in al die jaren dat jij er dan woont spaar je genoeg op en moet je daarna weer opruimen 😉
  xx

 3. Willemvk

  Als je de ruimte hebt, dan gebruik je dat ook. Je moet ook niet bij mij op zolder kijken. Daar staat heel wat troep, wat daar al jaren onaangeraakt staat te staan. Maar het staat niet in de weg, dus waarom weggooien 😉

  Ruimtegebrek is dan idd wel een goeie motivatie om te gaan opruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.