Rijbewijs

geplaatst in: Life | 12

Volgende maand is het  alweer 10 jaar geleden dat ik rijexamen deed. Het voelt helemaal niet alsof er al 10 jaar voorbij zijn. Ik haalde mijn rijbewijs in één keer en zakte dat zelfde jaar voor mijn VWO-examen. Het was duidelijk wat ik leuker vond. Ik heb goede herinneringen aan mijn rijlessen. Het was alsof ik een nieuwe hobby had, iets wat ik elke week een uurtje mocht doen. Het was alleen wel een dure hobby dus ik was blij toen ik mijn rijbewijs haalde. Van de zomer kreeg ik al een brief dat ik niet moest vergeten dat mijn rijbewijs zou verlopen in november. Gisteren ging ik naar het gemeentehuis om mijn rijbewijs te verlengen. Stiekem baal ik er een beetje van dat ik nu zo’n pasje krijg. Natuurlijk past die beter in je portemonnee en hij zal ook langer mooi blijven. Toch vind ik de oude versie mooier. Dat blijft voor mij een ‘echt’ rijbewijs.

Het thema rijles kwam gisteren nog vaker terug. ’s Middags kwam ik mijn rij-instructeur tegen in het ziekenhuis. Ik had al een auto zien staan op de parkeerplaats die ik bij hem vond passen, maar toen ik rijles van hem had, was hij al 40 jaar instructeur. Ik ging er daarom vanuit dat die auto niet van hem was. Hij was het toch. Zijn vrouw zat naast hem en zij vroeg aan hem of hij me kende, omdat ik naar hem keek. Hij zei eerst van niet. Ik vertelde hem dat ik net van het gemeentehuis kwam om mijn rijbewijs te laten verlengen en toen wist hij het weer. “Jij bent Roxanne!” In the flesh, maar dan 10 jaar later en een paar kilo zwaarder.

Volgende week kan ik mijn nieuwe rijbewijs ophalen bij het gemeentehuis. Tot die tijd mag ik nog met mijn oude, vertrouwde rijbewijs in de auto stappen. In ieder geval hoef ik me er de komende 10 jaar niet druk om te maken.

12 reacties

  • Roxanne

   Ze zeiden dat ik hem in moest leveren maar ik ga het toch even vragen volgende week. Ik vind het wel leuk om de allereerste te bewaren voor later.

 1. Marije

  Wat lief dat hij je nog herkende 🙂 Ik heb mijn rijbewijs pas 3 jaar en ik heb een hekel aan autorijden. Verschil moet er zijn 🙂

 2. Sandra

  Volgend jaar mag de mijne ook weer verlengd worden. Voor de tweede keer, dus inderdaad…. 20 jaar alweer een gevaar op de weg. Ach, valt mee. Heb pas één keer een aanrijding gehad en die was niet eens mijn schuld. En in die bijna 20 jaar ook maar één keer een boete. Die overigens ook nergens op sloeg, want heel Amsterdam reed op diezelfde strook maar ik kreeg een bekeuring omdat je niet alvast op de linkerhelft mag gaan rijden ook al wordt dat twee meter verder op een rechterhelft omdat het allemaal een baan opschuift. Nog best knap van mezelf dus….

 3. Petra

  Leuk blogje 🙂 Ook ik heb net mijn rijbewijs mogen vernieuwen. Ben wel blij met het pasje, want past een stuk beter in mijn portemonnee! Leuk dat je je oude rij-instructeur nog tegenkwam daarna.

 4. Quincy

  Dat is alweer een tijdje geleden zeg dat je je rijbewijs hebt gehaald! Ik zelf heb hem sinds juni dit jaar en ben er nog steeds blij mee. Jammer genoeg heb ik na het examen niet meer auto gereden, helaas geen geld voor haha ;-)!

  Leuke blog overigens!

 5. Rianne

  Ik heb ook altijd hele leuke rijlessen gehad! Mijn baas vroeg me laatst of mijn rijbewijs nog wel geldig was omdat er bij mijn auto schade was gemaakt. Ik ben pas 23 hahaha maar ik schrok wel dat het alweer vijf jaar geleden is 😀

  • Roxanne

   Je zal maar 40 uur met mij in de auto doorgebracht hebben 😉 dat maakt vast indruk! Ik ben niet alleen fanatiek tijdens het lasergamen, zullen we maar zeggen. Ook op de weg ben ik best wel fanatiek. Ik ben wel rustiger gaan rijden in 10 jaar tijd, maar ik wil nog steeds wel eens iemand uitschelden die me niet bevalt. *onschuldig kijkt*

 6. Limoentje

  Mijn rijbewijs heb ik ook al weer een aantal jaar. Heb alleen al twee jaar niet gereden, weet dus niet of ik het nog kan.

 7. Rianne

  🙂 Wat goed! Ik had hem laatst ook 10 jaar alleen had ik niet zo’n mooie brief en kwam er een paar maand te laat achter dat mijn rijbewijs al verlopen was…. *oeps*

  Grappig dat je rij-instructeur je nog kende na al die tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.