Goodreads Reading Challenge 2016 – Tussenstand

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 1

De eerste helft van het jaar is voorbij. Hoe gaat het nu met mijn Goodreads Reading Challenge 2016? Gevoelsmatig gaat het prima. Ik had niet verwacht dat ik nog zoveel tijd zou vinden om te lezen nu ik moeder ben. Ja, ik zou best meer willen lezen, maar er zitten nu eenmaal maar 24 uur in een dag. Om echt te kunnen bepalen hoe het er nu voor staat, heb ik even wat feiten op een rijtje gezet voor mezelf.

goodreads reading challenge 2016

Statistieken

 • Ik heb inmiddels 23 boeken gelezen.
 • In totaal heb ik nu 9612 bladzijden gelezen.
 • Dat is gemiddeld 418 bladzijden per boek.
 • Dikste boek: Twilight/Life & Death – Stephenie Meyer met 752 bladzijden
 • Dunste boek: The Kindest Thing –  Cath Staincliffe met 263 bladzijden
 • Ik las 3 boeken in het Nederlands, de overige 20 las ik in het Engels.

Mijn challenge voor 2016 staat (zoals elk jaar) op 50 boeken. Dit betekent dat ik momenteel twee boeken achterloop op schema. Dat is nog wel in te halen. Ik zou natuurlijk een paar dunnere boeken kunnen pakken, zodat ik weer bij ben, maar ik lees liever gewoon de boeken waar ik zin in heb. Ik houd nu eenmaal meer van dikke pillen dan van dunne boekjes.

De beste boeken tot nu toe

 1. Me Before You – Jojo Moyes
 2. The Kept Woman (Will Trent #8) – Karin Slaughter
 3. The 5th Wave (deel 1) – Rick Yancey
 4. Sinner (Wolves of Mercy Falls #4) – Maggie Stiefvater
 5. The Vintage Guide to Love and Romance – Kirsty Greenwood
 6. The Before Now and After Then – Peter Monn
 7. Terminated (The Revivalist #3) – Rachel Caine
 8. Beautiful Disaster – Jamie McGuire

Als ik zo door ga met lezen, denk ik dat ik mijn Goodreads Reading Challenge 2016 wel ga halen. Ik kom er in ieder geval in december weer even op terug. Ik ben benieuwd hoeveel bladzijden ik dan in totaal gelezen heb en hoeveel boeken ik nog uit krijg dit jaar.

Hoe gaat het met jouw reading challenge? Hoeveel boeken heb je al gelezen dit jaar?

 1. Marije

  Ik zit op 23 van de 100… Maar ik heb straks 6 weken zomervakantie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.