Puzzelen als nieuwe hobby

geplaatst in: Life | 1

Door de coronacrisis ziet het leven er anders thuis. Wij hebben normaal gesproken al geen wild (uitgaans)leven, maar toch zien ook onze dagen er heel anders uit dan normaal. Elke avond lezen en TV kijken gaat ook vervelen en we waren toe aan iets anders. Op social media zag ik dat mensen hele andere dingen gaan doen thuis, zoals diamond painting, bakken, muziek maken en andere creatieve dingen. Ik zag ook mensen die begonnen met puzzelen. In het verleden vond ik dit wel leuk en ontspannend, dus het was een goede optie.

Jan van Haasteren

We begonnen met een Jan van Haasteren puzzel van 500 stukjes die we voor een klein prijsje tegen kwamen tijdens het boodschappen doen. In het verleden had ik al eens puzzels gemaakt van Jan van Haasteren en ik vind zijn puzzels echt super tof. Het is niet gewoon een plaatje, maar de puzzels zitten vol humor, herkenbare kenmerken en mindfucks. De eerste puzzel van 500 stukjes hadden we al snel af en na nog een puzzel van 500 stukjes, gingen we verder met eentje van 950 stukjes. Toen ook dat wel goed ging, besloten we voor de puzzels van 1000 stukjes te gaan. Als je met z’n tweeën bezig bent, heb je eigenlijk maar twee of drie dagen nodig om zo’n puzzel te leggen.

Plezier voor de hele familie

Pel en ik hebben de puzzels gekocht om gewoon lekker samen, of om de beurt, aan de eettafel te zitten en te puzzelen. Dat neemt niet weg dat de rest van het gezin ook mee wil doen. Marcel kan erg goed puzzelen, maar zoveel stukjes is natuurlijk veel te moeilijk. Heel af en toe lukt het hem wel om een stukje op de goede plek te leggen en dan is hij zo trots op zichzelf. Espen wil ook mee doen, maar dat resulteert vooral in een chaos en stukjes opnieuw moeten doen. En dan heb je nog Chester en Mike die gewoon heel erg graag aandacht van ons willen…

Wasgij

Toen we het over puzzelen hadden, kregen we de vraag of we ook al eens een Wasgij puzzel gemaakt hadden. Deze puzzels kende ik dus nog niet. We besloten er eentje te proberen. In dit geval zag je een plaatje en moest je dus de volgende scène puzzelen. Dat was best een uitdaging en we zijn dan ook vijf dagen bezig geweest om de puzzel af te krijgen. Toen ik hem af had, misten er drie stukjes. Die zaten achteraf vastgeplakt aan het ‘voorbeeld’ (Ja dat witte blaadje met hints bedoel ik!) Binnenkort gaan we een Wasgij puzzel maken waarbij je moet puzzelen wat een persoon op het voorbeeld ziet. Dat klinkt als als next level qua moeilijkheid. Ik ben dus heel benieuwd.

Kopen, verkopen en ruilen

Puzzels zijn aardig prijzig. We hebben een aantal puzzels gekocht bij Kruidvat voor een klein prijsje, maar ook bij bol.com. Dan is er nog Marktplaats. Hier hebben we een aantal van de gemaakte puzzels weer verkocht, maar er is ook veel animo voor het ruilen van gelijkwaardige puzzels. Zo blijkt maar weer dat er veel meer mensen aan deze hobby begonnen zijn,.

Heb jij door de coronacrisis nieuwe hobby’s opgepakt? Of zit je er nog aan te denken om dit te doen? Laat van je horen in de comments! 

  1. Ximaar

    Mijn leven kende weinig verandering door corona. Legpuzzelen deed ik altijd al, maar de laatste 30 jaar een stuk minder. Af en toe zie ik nog een leuke bij een kringloopwinkel liggen. Voor 1 euro kan dat een vrijwel nieuwe puzzel zijn die nog niet een keer is gelegd. Trof dat van de Bavo in Haarlem. Erg lastig ding. Lucht en kerk waren zo klaar, in de struiken liep ik een paar keer flink vast. Schuif het tegenwoordig zo opzij. Vroeger werd het een obsessie en bleef ik zoeken naar de juiste stukjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.