Purina One

geplaatst in: Huisdieren | 5

Vandaag wil ik het weer eens hebben over die twee verwende beesten van mij. Een aantal weken geleden kreeg ik een e-mail van The Insiders met de vraag of ik de 21 dagen test van Purina One wilde doen met mijn katten. Dat klonk meteen goed. Ten eerste wil ik graag het beste voor mijn katten, maar omdat Bella best kritisch kan zijn en ook gewoon in hongerstaking gaat als het haar niet bevalt, zou ik niet snel overstappen naar een ander merk. Als ze haar brokjes eet, moet je er niet teveel aan willen veranderen, zeg maar. En daarnaast heeft met name Bella nogal de neiging om voor duur voer te kiezen. Een paar weken geen voer kopen, klinkt dan ook direct aantrekkelijk. Kortom, ik schreef mijn katten in.

Inmiddels zijn we uitgekozen om mee te doen. Vorige week kon ik de doos met voer ophalen. Ook zat er een bijpassende voerbak bij en wat informatie en kortingsbonnen. Helemaal leuk! Grappig genoeg is de bak waar ik het voer altijd in bewaar ook van Purina One. Dat was me nooit eerder opgevallen. Ik had de bak een keer van mijn moeder meegekregen en ik vond hem vooral heel handig. Alles past nu dus goed bij elkaar. Dat ik het pakket leuk vind, doet echter niet zo ter zake. Het gaat deze keer natuurlijk vooral om wat mijn katten ervan vinden.

Na een paar dagen mixen, zijn we na het weekend helemaal overgestapt op het nieuwe voer. Het is nog even afwachten hoe het gaat lopen, maar mijn eerste indruk is vooral dat ze het erg lekker vinden. Ze hebben de bak zo leeg en zeuren de hele dag aan mijn hoofd of ze nog wat mogen eten. (Niet dus, want het zijn al twee flinke katten!) Wat me tot nu toe opgevallen is, is dat de kattenbak minder stinkt (groot pluspunt voor ons, dus ik hoop dat dit zo blijft!), maar ook dat Flaco met Bella mee wil eten en dan zo snel loopt te schrokken dat hij er misselijk van wordt. Dit heb ik nooit eerder gezien dus ik hoop dat het eenmalig was.

De katten blijven de komende weken dus lekker eten en ik ben heel benieuwd of er nog meer op gaat vallen. Ik blijf ze in elk geval lekker knuffelen, zoals altijd. En over een paar weken zal ik er nog eens op terug komen en vertellen hoe het verder gegaan is.

5 reacties

 1. Sandra

  Een handige manier om iets nieuws uit te proberen. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik Purina nog steeds aardig aan de prijs vind.
  Ik ben benieuwd naar het eindresultaat van wat jouw bevindingen zijn.

  • Roxanne

   Ja dat is het ook. Wij hebben normaal Perfect Fit en hebben ook wel eens voer van de dierenarts gehad omdat ze dat in het asiel gewend waren…

 2. Sylvia

  Ik koop eigenlijk altijd Purina voor kat Chuck, gelukkig eet hij alleen als hij echt honger heeft en hoef ik dus niet aan de gang met het afwegen van zijn voer šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.