Purina One – 21 dagen later

geplaatst in: Huisdieren | 2

Een paar weken geleden schreef ik al over de 21 dagen test van Purina One. Ik had beloofd te schrijven over hoe het na 21 dagen met de katten zou gaan. Inmiddels zijn de 21 dagen voorbij. De katten hebben vooral genoten van het nieuwe voer. Ik heb ze nog nooit zo actief zien miauwen rond etenstijd, dus ik hoef niet te twijfelen aan de smaak van Purina One.Flaco is echt onze boef en hij is ook ontzettend slim. Hij sprong soms in de doos waar de kleine zakjes nog in lagen, om dan een zakje bij onze voeten neer te leggen. “Vrouwtje, het is toch etenstijd?” leken zijn oogjes dan te zeggen. Bella volgde hem trouw en deed er nog een schepje bovenop door ons luid miauwend op knuffels en kopjes te trakteren. Daar trapte ik natuurlijk niet in, want dan is het einde zoek. Het geeft wel aan dat ze het graag eten.

De 21 dagen test gaat echter niet alleen over smaak. Purina One zegt dat het voer bijdraagt aan de gezondheid van katten. Het voer zorgt volgens de website onder andere voor een glanzende vacht, heldere ogen, meer energie en een goede conditie. Dit heb ik niet allemaal terug gezien aan de katten. Flaco had al een mooie vacht en bergen energie, maar hij is dan ook nog jong. Ik heb dus vooral gelet op veranderingen bij Bella. Onze Bella heeft soms een wat doffe vacht en omdat ze veel haar heeft, raakt dit regelmatig in de klit. Om dit te voorkomen, krijgt ze af en toe een douche met speciale kattenshampoo en ik probeer haar (als ze het toelaat) te kammen. Na 7 dagen had ik het gevoel dat het beter ging met haar vacht, maar toen ik haar vandaag zat te kammen, leek er niet veel veranderd. Wellicht is hier bij haar langer voor nodig dan 21 dagen? Verder is Bella gewoon lekker haarzelf. Ze speelt soms even mee, maar omdat ze al een wat oudere dame is, slaap ze ook graag. Het zou voor mijn gevoel onrealistisch zijn om te verwachten dat zij net zoveel energie krijgt als Flaco.

Ik sta zeker positief tegenover het voer van Purina One. Niet alle ‘beloften’ kwamen uit voor mijn katten, maar ik had ook geen wonderen verwacht in 21 dagen. De katten vinden het in elk geval lekker en dat vind ik toch wel één van de belangrijkste criteria als het gaat om kattenvoer.

2 reacties

 1. Sandra

  Dankzij jou mochten onze kattenbende ook even proeven van de smaak van Purina. En ze hebben er van genoten. Zo erg zelfs dat ze het tweede zakje zelf open hebben gekregen. De verpakking mag dus wel wat beter….
  Nogmaals heel erg bedankt namens de kattenbende aan deze kant.

 2. Melissa

  Ik denk dat inderdaad de smaak wel het belangrijkste is.
  Verder is het jammer dat die andere dingen niet helemaal werken, toch zou ik het ook niet helemaal geloven en vertrouwen. Want tja, elke kat is ook weer anders.

  Je hebt wel echt mooooie katten hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.