Postcrossing

geplaatst in: Internet & Technologie | 3

Elke lente is het hier weer raak. Ik loop tegen verschillende virussen aan en bij alles wat er in de lucht waait, word ik direct verkouden. Daar word ik niet echt actiever van. Wanneer de zon gaat schijnen, gaat het langzaam beter. Helaas is dat deze lente nog niet echt gelukt. Ik kwakkel dus ‘vrolijk’ verder. Ondertussen zoek ik naar dingen die ik thuis kan doen. Ik schrijf lange brieven naar mijn penvriendinnen en lees veel. Bloggen komt er niet zo van, omdat ik weinig mee maak en dus ook het gevoel heb dat ik niet veel te vertellen heb. Toch zit ik ook niet helemaal stil.

In de afgelopen weken ben ik weer begonnen met één van mijn oude hobby’s: Postcrossing. Het versturen van kaartjes vind ik leuk, maar ik geniet nog het meest van het ontvangen ervan. Het is een hobby die af en toe stil komt te liggen als ik te druk ben of geen zin heb om geld uit te geven aan stapels postzegels. Ik heb op dit moment tijd zat en dus kocht ik een stapel postzegels en stuurde ik een hoop kaartjes. En nu is het wachten tot ik zelf post krijg! De eerste kaartjes zijn inmiddels aangekomen, dus dat komt vast goed.

Toch is Postcrossing voor mij veel meer dan het versturen en ontvangen van kaartjes. Ik heb via het Postcrossing forum ook een hoop leuke mensen leren kennen. Mensen die net als ik graag post versturen. Afgelopen vrijdag zijn we met een groepje de stad in geweest, hier in Utrecht. Na een kop koffie zijn we door de stad langs alle winkeltjes gelopen die leuke kaartjes verkopen. ’s Middags hebben we lekker geluncht en samen kaartjes geschreven. En er werd flink wat gekletst, zowel over onze gezamenlijke hobby als over allerlei andere dingen. Ik kom doorgaans thuis van zo’n meeting met een hoop inspiratie!

Vanmiddag kwam er een e-mailtje binnen dat één van mijn kaartjes is aangekomen in Taiwan. Ik mag dus weer een kaartje sturen en ben benieuwd waar deze naar toe zal gaan.

3 reacties

 1. Peet

  Leuk leuk! Ook een tijdlang een van mijn hobby’s. Nu door tijd- en geldgebrek ligt het even stil, maar oh zo’n leuk initiatief. Ik ben ook gek op echte post, al kom ik er zelf even niet aan toe om te schrijven. Maar wie weet, voor de toekomst weer.

  Beterschap ook trouwens! Balen dat je zoveel meepikt, hopelijk is het nu klaar met de virusjes.

 2. Mich

  Klote dat je elke keer zo kwakkelt met je gezondheid. Hoe is het nu? Ik lees altijd over Postcrossing en dan denk ik leuk!! Maar ik heb er niet de discipline of geduld voor. 🙁

  Wel cool dat je hebt afgesproken met een groepje, had je dat al vaker gedaan?

  • Roxanne

   Ja ik heb vaker afgesproken met mensen van het forum, hoewel ik er deze keer pas 2 in het echt kende. 🙂 ik was alleen al best lang niet meer naar een meeting geweest, een paar jaar geleden ging ik vaker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.