Pokémon Go Book Tag

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 3

pokemon-go-book-tag

Een aantal weken geleden zag ik de Pokémon Go Book Tag voorbij komen op één van de boekenblogs die ik volg. Deze tag is gemaakt door Read at Midnight. Ik ben dol op het spel en op boeken en ik vind dit echt geniaal bedacht. Vandaar dat ik deze tag dan ook over wil nemen.  pokemon-tag-01starters

Meteen een moeilijke vraag. Ik vond lezen eigenlijk al interessant vanaf het eerste moment. Er zijn zoveel boeken die ik me van vroeger kan herinneren. Zoals ‘Madieke van het rode huis’ van Astrid Lingren. De Vijf (de hele serie) en alle andere boeken van Enid Blyton. Boeken van Roald Dahl. ‘Maaike en Kwispel’ van Jacky van Klaveren. Ik kan nog wel een heleboel dingen opnoemen, maar deze boeken heb ik gelezen toen ik nog klein was en ik heb ze keer op keer opnieuw gelezen. pokemon-tag02pikachu

Ik heb ‘Eline Vere’ van Louis Couperus in eerste instantie gelezen voor mijn boekenlijst voor Nederlands in 4vwo. Ik vond het een prachtig verhaal en dit is een boek wat ik eigenlijk wel in de kast zou willen hebben staan. pokemon-tag-03-zubat

De Twilight-saga was één van de eerste boeken die ik (na de middelbare school) weer in het Engels las. Ik las de serie in 2008, voordat alle Nederlandse vertalingen er waren en voordat de eerste film in de bioscoop kwam. In het begin vond ik het erg leuk en door Twilight ben ik ook andere fantasy series gaan lezen en ben ik in het Engels blijven lezen. Helaas werd het zo’n enorme hype dat het leuke er op een gegeven moment wel af was. Ik geef toe dat ik begin dit jaar toch ‘Life and Death’ gelezen heb, want ik was wel benieuwd. Het was leuk om weer eens te lezen, maar het heeft me er niet toe aan gezet om de hele serie te herlezen. Ik denk ook niet dat ik dit ooit zal doen. pokemon-tag-04-ditto

The Hunger Games en Battle Royale lijken qua plot erg op elkaar, maar ik vond dat niet storend. Ik heb beide verhalen gelezen en ook van allebei genoten. Zo lang er ook genoeg verschillen zijn in een verhaal, is het ook niet zo erg dat het op elkaar lijkt. Nu moet ik nog een keertje tijd maken voor Lord of the Flies, want ik begreep dat ze daar weer beide van ‘afgekeken’ zijn.

pokemon-tag-05-snorlax

Ik ben ooit begonnen in Lord of The Rings van Tolkien, maar ik heb het boek niet uit gelezen. De trilogie staat hier als omnibus in de kast en dat is dus een zwaar en dik geval. Toen ik begon met lezen, was het tweede deel van de film net in de bioscoop en ik heb toen eerst de films gekeken. Het boek heb ik nooit meer opgepakt, omdat ik de uitvoering die ik heb simpelweg te groot vind om vast te houden. Als fan van fantasy boeken zou ik het wel een keer moeten doen.

pokemon-tag06-gengar

The Hunger Games. Toen ik die serie voor het eerst las, moest ik echt ’s nachts doorlezen tot ik in slaap viel. Ik kon gewoon niet eerder slapen, omdat ik het zo spannend vond en zo graag wilde weten hoe het verhaal verder ging. pokemon-tag07-nidokingqueen Ik geef eerlijk toe dat ik OTP toch wel even opgezocht heb. Ik word oud denk ik? Voor zover ik kon vinden, staat OTP in dit geval voor One True Paring.

Hierbij denk ik meteen aan alle geweldige stellen in de series van Richelle Mead, zoals Rose & Dimitri (Vampire Academy), Adrian en Sydney (Bloodlines) of Georgina Kincaid & Seth Mortensen (Succubus). Deze drie verhalen zijn geniaal en de relaties tussen deze personen zijn zo mooi dat ik eigenlijk bij alle drie de series gehuild heb. Ja, ik ben zo’n meisje dat huilt als ze een boek leest. #Sorrynotsorrypokemon-tag08-rapidashIk ga bij deze vraag toch voor een serie kiezen. Vorig jaar las ik de hele serie van Bloodlines (Richelle Mead) in een week uit. Dat zijn zes dikke boeken. En de relatie tussen Sydney en Adrian… die is toch gewoon fire hot? pokemon-tag09-eevee

Vampire Academy & Bloodlines van Richelle Mead. Ja, Bloodlines is natuurlijk al een spin-off maar het is zo’n ijzersterk verhaal dat ik ze wel in één adem durf te noemen. Van mij mag Richelle meer boeken schrijven over deze personages, want ik heb er nog geen genoeg van.pokemon-tag10-eggAls ik puur kijk naar wat ik in 2016 gelezen heb dan kies ik voor ‘The Before Now and After Then‘ van Peter Monn. Dat vond ik een mooi en ontroerend young adult verhaal. Het was een tip van Amazon op mijn Kindle. Ik vind het wel leuk om daar soms boeken uit te zoeken van (nog) onbekende schrijvers, omdat daar soms echt wel mooie verhalen tussen zitten. pokemon-tag11-lure-moduleAls er een nieuw boek van Karin Slaughter uit komt, moet ik daar echt een pre-order voor doen. Ik wil haar boeken het liefst zo snel mogelijk lezen. Dat heb ik verder niet zo vaak. Natuurlijk zijn er een heleboel goede auteurs waar ik graag boeken van lees, maar dit is wat mij betreft toch wel nummer één. pokemon-tag12-legendary

Ik ben momenteel bezig met deel 2 (van 15) van de Morganville Vampires. Een serie waar ik ook daar uit kijk is ‘The Selection’ – ook daar staan de boeken al van in de kast.

In het verleden had ik het ook met The Mortal Instruments van Cassandra Clare en Divergent van Veronica Roth, maar ondanks de hype vond ik het gave en spannende boeken en heb ik ze met veel plezier gelezen. Ik ben bij series die heel populair zijn altijd wel heel nieuwsgierig, maar het blijft ook spannend om ze te gaan lezen, want ik weet nooit zeker of ik de boeken net zo leuk ga vinden als al die anderen. Gelukkig weet ik van sommige boekbloggers of (online) vriendinnen wel dat ze redelijk dezelfde smaak hebben qua boeken en dan durf ik het wel aan om een serie aan te schaffen.

pokemon-tag13-server-down

Op dit moment wacht ik eigenlijk nergens op. Ik heb jarenlang elke keer moeten wachten op het volgende deel van de Lorien Legacies, de serie die begon met I am Number Four. Die serie was vreselijk spannend. Normaal gesproken begin ik pas aan een serie als deze helemaal af is (al is wachten soms best moeilijk,) maar ik wist destijds niet dat het een serie zou worden en toen was ik al verkocht. Elke keer een jaar moeten wachten, vond ik erg irritant. Daarom probeer ik nu wel goed te kijken of een boek bij een serie hoort. Er staan tenslotte nog een heleboel ongelezen series te wachten in mijn boekenkast en ik kan nog wel even vooruit. pokemon-tag14-magikarpThe Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Ik dacht dat het echt iets voor nerds en mannen zou zijn, maar was toch nieuwsgierig en ik heb er zo vreselijk om gelachen. Het was dus echt veel leuker dan ik van tevoren verwacht had. pokemon-tag15mew-mewtwo

Oei… Dat zou ik zo snel niet weten. Het gaat mij eerlijk gezegd om de letters die in het boek staan en niet om een speciale editie. Soms wil ik het boek nog wel graag hebben in de originele taal, maar op dit moment heb ik ook daar niet echt wensen in. Ik koop liever nog een paar nieuwe boeken, zodat ik van nieuwe verhalen kan genieten.

3 reacties

  1. Ukkie

    Karin Slaughter komt hier ook standaard met een pre-order binnen. Die van dit jaar heb echter nog niet gelezen omdat deze idioot bedacht had dat ik eerst alle voorgaande delen (14) opnieuw moest lezen.
    Simone van der Vlugt staat bij mij trouwens ook op het pre-order lijstje.
    Als hungergames look-a-like zou je ook eens kunnen kijken naar de test, de studie en het examen van Joelle Charbonneau.
    Ukkie recently posted…Uitgelezen 305: Triptiek – Karin SlaughterMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.