Plannen voor het hele gezin

geplaatst in: Mama | 0

De afgelopen jaren kocht ik steeds een goedkope agenda voor mezelf. Ik vind het nog altijd fijn om mijn afspraken gewoon op papier te schrijven, maar het hoefde geen mooie of dure agenda te zijn. Toch leek het niet genoeg. Hoe ouder de jongens worden, hoe meer afspraken zij hebben. Soms word ik er dol van en ik moet constant namen van gezinsleden achter de afspraken schrijven. Mijn agenda werd dus één grote chaos. Dat was ik zat. Ik snuffelde online naar een oplossing en kwam echt een prachtige familie planner tegen: De Mom Weekly Planner van Peter Pauper Press. Deze planner loopt van juli 2019 tot december 2020 en dat betekent dat ik hem meteen kan gaan gebruiken. ik ben helemaal verliefd op de kaft. She believed she could do she did, dat geldt toch voor iedere moeder?

Het viel me meteen op dat deze planner elke week genoeg vakjes heeft voor een gezin van vijf personen. Ik kan het dus zo indelen dat de linkse pagina voor mijn eigen afspraken is en de rechtse pagina voor Pel en de jongens. Zo kan ik in één oogopslag zien waar iedereen uit het gezin uithangt die week en dat geeft veel meer overzicht dan mijn oude agenda. Een dik pluspunt dus.

De agenda heeft ook nog een pagina die de hele maand laat zien. Ik heb daar nog niet een specifiek doel voor, maar dat lijkt me ideaal voor verjaardagen of het indelen van blog posts. Ik denk dat ik hier nog wel meer voordelen in ga zien, maar dat komt dan in de toekomst nog wel. Voor nu ben ik vooral erg blij dat ik de weken beter kan inplannen voor ons gezin.

Het leven met kinderen is soms een enorme chaos. Deze mama planner is stap één voor het terugvinden van het overzicht. Daarnaast zijn we nog bezig met meer overzicht creëren voor Marcel. Hiervoor denken we aan het gebruik van pictogrammen zoals ze dit doen op de peuterspeelzaal waar hij nu zit. Misschien kom ik hier later nog op terug.

Hoe vind jij het om overzicht te houden over de activiteiten van jouw hele gezin? Wat voor plannen gebruik jij? Vind je deze agenda mooi? Ik kocht hem zelf op bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.