PIT Almere en Muiderslot

geplaatst in: Uitjes en Evenementen | 0

 

De zomervakantie is ruim een week geleden begonnen en omdat we geen vakantieplannen hebben, hebben we museumkaarten aangeschaft voor onszelf en de kinderen. Zo kunnen we zoveel dagjes uit als we willen. Afgelopen zondag maakten we voor het eerst gebruik van onze nieuwe Museumkaarten en Museumkids kaarten.

PIT museum in Almere

Onze eerste stop was het PIT museum in Almere. Hier zijn we in 2017 al een keer geweest met Marcel, omdat Brandweerman Sam toen aanwezig was in het museum. Hij vond dat toen nog wel spannend, maar is inmiddels alweer bijna 6. Deze keer vond hij het echt heel interessant. Espen was ook blij dat hij al die grote voertuigen van dichtbij mocht bekijken.

In 2017 was Marcel nog te klein om op de skelters te rijden, maar deze keer kon hij het wel. Espen had hier nog wat hulp bij nodig. Ze hebben een paar rondjes gereden en daarna gingen we weer verder kijken bij alle voertuigen. Na een kort eerste rondje liepen we nog een keer langs de expositie, zodat de jongens hun favorieten wat beter konden bekijken.

Muiderslot

Vanuit Almere kwamen we langs het Muiderslot en we besloten om daar ook te stoppen. Pel en ik zijn hier al een keer geweest, maar dat was lang geleden. de kinderen vinden kastelen altijd erg indrukwekkend. We bleven hier maar kort, omdat het weer om leek te slaan. Ik had weinig behoefte aan een plensbui op mijn harses.

Bij het Muiderslot bekeken we snel de tuin en daarna liepen we een groot rondje om het kasteel heen. Zo had je ook mooi uitzicht op de haven. Er kwamen wat scheepjes langs en de jongens vonden het prachtig om naar te kijken. Ik vond het lief dat ze zo dicht bij elkaar stil zaten te kijken. Dat komt niet zo heel vaak voor.

Na ons rondje liepen we nog even de binnenplaats van het kasteel op. Het was een beetje druk op de trappen en boven, dus we keken even snel rond en liepen het winkeltje in, maar we bleven niet te lang hangen. De kinderen waren inmiddels wel moe geworden, dus het was tijd om terug te lopen naar de auto.

Dit was een fijne zondag. We hebben nog meer musea op ons lijstje staan voor deze zomervakantie, dus ik hoop dat we die allemaal nog kunnen bezoeken. Heb jij nog leuke tips voor ons?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.