Perfectionisme is een bitch

geplaatst in: Werk & studie | 9

Afgelopen week stond in het teken van het afmaken van mijn scriptie. Dat was zwaar! Ik kon soms een hele middag bezig zijn met het afmaken van 2 pagina’s, omdat mijn perfectionisme de overhand kreeg. Uiteindelijk had ik dan wel weer een hoofdstuk af waar ik tevreden mee kon zijn. Toch had ik er wel last van, want ik ging maar langzaam vooruit en dat zorgde weer voor extra stress. Gelukkig is dat onderdeel nu voorbij. Gisteren heb ik mijn scriptie ingeleverd en nu kan ik alleen nog maar afwachten of het voldoende is.

Van tevoren had ik gezegd dat ik een vreugdedansje zou doen als het af was en dat ik me dan weer helemaal goed zou voelen. De werkelijkheid is anders. Ik was gisteren erg moe en heb ’s middags geslapen. Tegelijkertijd voel ik er nog niet veel bij. Ik wacht nog even af op het moment dat ik te horen krijg wat voor een cijfer ik krijg. Tot die tijd weet ik nog niets zeker. Daar komt die innerlijke perfectionist weer om de hoek kijken. Soms vind ik haar echt een bitch!

Terwijl ik op mijn cijfer wacht, moet ik eigenlijk alvast verder met het volgende deel. Ik moet tenslotte nog één tentamen maken en een eindpresentatie geven. Over drie weken is het voorbij. Dan weet ik of het me gaat lukken om deze zomer af te studeren.

9 reacties

  1. Melissa

    Ik hoop echt voor je dat het voldoende is! Dan zul je blij zijn met je perfectionisme. Al snap ik dat het ook heel erg vervelend kan zijn af en toe.

  2. Vanessa

    Ik ben ook een echte perfectionist. Heeft zijn voor- en nadelen. Ik leg de lat altijd heel hoog voor mezelf. Dat zorgt ervoor dat ik 100% voor iets ga, maar ook teleurgesteld ben als iets niet gaat hoe het moet. Zo zie je maar dat je niet de enige bent. Alvast veel succes! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.