Op zoek naar de eeuwige lente

geplaatst in: Reizen & Vakantie | 11

Lanzarote

Ik houd van de lente, de eerste zonnestralen, de geur van lenteregen en van heerlijke temperaturen zo rond de 20 graden. Het liefst mag het van mij altijd lente zijn. Ik maak wel eens de grap dat ik het liefst zou verhuizen naar een land waar het het hele jaar door tussen de 15 en 25 graden is. Zo’n land had ik nog nooit gevonden en ik was er dan ook van overtuigd dat het niet zou bestaan. Tot vandaag. In de reisgids van Lanzarote zag ik dat het daar het hele jaar lente is qua temperatuur. Het blijft daar het hele jaar door tussen de 16 en 24 graden. Ik belde H. op en zei dat ik mijn koffer vandaag nog wilde pakken en dat ik nooit meer terug zou komen. Uiteraard deed ik dat niet echt, want ik zit nu op mijn eigen balkon te genieten van de zwoele zomeravond en de geur van mijn lavendelplant.

Wat ik wel deed was op zoek gaan naar een vakantiebestemming voor deze winter. De afgelopen jaren was het goed koud en ik vind dat maar niets. Mijn vitamine D waarden zijn elke winter laag, ik voel me moe en de winterdepressie ligt op de loer. Elk jaar zeg ik dat ik dan het liefst op vakantie zou gaan naar de zon om even bij te tanken. Dit jaar zijn we serieuze plannen aan het maken. Lanzarote lijkt me daarnaast ook een heerlijke bestemming om mijn 30e verjaardag te vieren. Op het strand, in de zon, met een lekkere cocktail in mijn hand. Ik zie het helemaal voor me. Of het gaat lukken weet ik nog niet, maar de reisgidsen doorbladeren is al heerlijk. Ik droom dus lekker verder en wie weet gaan we het wel echt doen?

11 reacties

 1. Judith

  Goed idee! Ik vind de Canarische Eilanden ook ideaal qua temperatuur. Ik was pasgeleden op Tenerife en het was lekker weer, maar niet te warm. Daar zou ik inderdaad ook wel langere tijd willen doorbrengen. Op Lanzarote ben ik niet geweest maar dat is natuurlijk heel vergelijkbaar. Veel plezier met dromen!

 2. Sanne

  Eeuwige lente… klinkt ook wel mooi. Net als dat ik de herfst zo heerlijk vind.
  Gelukkig is het vandaag niet zo vreselijk heet en kunnen we eventjes opladen voor het volgende warmtefront zich weer aan gaat dienen. Ik heb de zomer zo gehad.

  • Roxanne

   Ja vast wel, lekker rustig, mooi, genieten van lekker eten! 🙂

 3. Peet

  Ooh wat een heerlijk idee! Ik zou ook graag naar zo’n plek verhuizen hoor. Maar doe het niet echt, omdat ik toch mijn familie en vrienden te veel ga missen. Maar oh, wat is dat dromen toch fijn. Gaaf als het lukt om daar je 30e verjaardag te vieren. Dat is wel super in stijl 😀

 4. Laura

  Oh jaaa, echt doen! Ik heb ook altijd last van een enorme winter dip (vooral rond januari/februari) en dan vertrek ik dus ook meestal met backpack naar een warm oord. Dat werkt echt, fijn! DOEN!

 5. Mich

  Jaa Lanzerote! Ik ben een keer in hartje winter naar Fuerteventura geweest, (ligt ernaast) en daar is het altijd lekker beetje 20-25 graden. Heerlijk als het hier koud is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.