Op vakantie

geplaatst in: Reizen & Vakantie, Vrienden | 2

“Hij weegt maar 12,2 kilo!” Vol ongeloof haalde ik zojuist mijn koffer van de weegschaal af. Ik ben bijna klaar met inpakken en mijn koffer is niet eens te zwaar. Iedereen die mij kent, weet dat ik me het liefst tot in de puntjes voorbereid op elke stap die ik zet. Wanneer ik op vakantie ga, is mijn koffer normaal gesproken standaard een paar kilo te zwaar. Stel nou dat je die schoenen aanwilt bij dat shirtje? En heb ik wel genoeg boeken bij me? Dat waren dingen die ik me destijds vaak afvroeg.  Het voordeel van samen reizen, is meestal dat mannelijke reisgenoten lang niet zoveel meenemen en dus het gewicht dat ik teveel meesleep ruimschoots compenseren. Dit jaar ga ik alleen op reis en moet ik mijn koffer dus heel anders inpakken. Ik had eigenlijk verwacht dat dat moeilijk zou worden, maar gelukkig valt dat reuze mee!

Het oorspronkelijke plan voor deze zomer was samen met H. de auto pakken en een deel van Finland verkennen. Dat is uiteindelijk niet gelukt. Eerst ging in april de auto stuk en daarna gingen we uit elkaar. En toen we uiteindelijk besloten het samen nog een keer te proberen, had ik de knoop wat op vakantie gaan betreft al doorgehakt. Ik zou alleen gaan en de bestemming werd alsnog Finland. Onderdeel van ons reisplan was namelijk dat ik mijn penvriendin Sabrina graag wilde opzoeken. We hebben elkaar al een keer eerder ontmoet en dat was ontzettend gezellig, en daarnaast ben ik heel benieuwd naar waar ze woont. Ik boekte dus een vlucht naar Helsinki, zocht (met hulp van Sabrina) uit hoe laat de bussen vertrekken naar Hämeenlinna en bedacht wat ik mee moest nemen.

Morgen is het zover. Om 10:55 vertrekt mijn vliegtuig vanaf Schiphol naar Helsinki. Ik vind het eigenlijk best wel spannend. Normaal gesproken ben ik niet zo dol op vliegen. Ik doe het altijd maar, omdat je dan nog eens ergens komt. Normaal zit er dan een bekende naast je en dan valt het best wel mee (of soms even niet?) Nu ga ik alleen. Ik ben heel benieuwd hoe ik dat ga vinden. Uren in de trein zitten in mijn eentje vind ik niet zo erg, dus ik hoop dat dit ook meevalt. En voor de rest heb ik vooral heel veel zin in een paar dagen samen met Sabrina!

Tot na mijn vakantie!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.