Op vakantie in Kell am See

geplaatst in: Familie, Reizen & Vakantie | 1

Eind september haddden we een week vakantie met het hele gezin. We wilden graag een weekje weg en ik ben op zoek gegaan naar alle mogelijkheden. Eigenlijk wilde ik graag naar Frankrijk of Engeland, maar ik kon niks vinden wat aan mijn wensen voldeed. Ik dacht terug aan onze vakantie in april. Toen zijn we een midweek naar Landal geweest in Saarburg. Ik was best wel verliefd op de omgeving. Nu wilde ik niet per se terug naar hetzelfde vakantiepark, maar Landal was ons met Marcel wel goed bevallen. Daarom boekten we nu een weekje in Landal Hochwald, in Kell am See. Niet zo heel ver van Saarburg af, maar wel een ander park. Vandaag wil ik de leukste foto’s van deze week met jullie delen en vertellen wat we gedaan hebben.

vakantie-kell-am-see-01

Eind september was het zo ver. Op maandag pakten we de auto in en reden we naar Duitsland toe. Daar aangekomen konden we meteen de sleutel ophalen van onze bungalow. We hadden prachtig uitzicht over het stuwmeer van Kell am See. De bungalow lag op het laagste punt van het park, waardoor we elke dag een paar keer tegen de berg op klommen als we ergens heen wilden. Dat was wel goed voor de conditie. Het was wel de moeite waard, want het uitzicht was prachtig en het was net alsof we helemaal alleen waren. De eerste paar dagen was het nog warm en zonnig. Ik vond het heerlijk om met mijn e-reader op ons terrasje te zitten met uitzicht op het meer. Heel rustgevend.

uitzicht-huisje-landal-hochwald

Niet alleen het uitzicht was mooi, maar het huisje zelf was ook prima. We hadden een 4-persoons bungalow geboekt, met een extra kinderbedje. Landal heeft ook speciale kinderbungalows, maar dat vonden we met Marcel nog niet nodig. Een bedje en een kinderstoel was voldoende voor ons. Het is fijn dat je dat bij elke accommodatie gewoon bij kunt boeken, zodat je niet alles mee hoeft te slepen. Je hebt de auto tenslotte al vol zitten met een kleintje. Verder was het een fijn huisje met een open haard (leuk voor de man) en genoeg ruimte voor ons.

landal-hochwald

Het mooiste onderdeel van het park was wel de indoor speeltuin. Die was groot en er was een heleboel te doen voor kinderen van alle leeftijden. Zo was er een springkussen in de vorm van een piratenschip, een grote opblaasglijbaan, maar ook kleinere glijbanen, een ballenbak, een vuurturen waar kinderen in konden klimmen en er waren loopauto’s. Marcel had daar echt de tijd van zijn leven. Hij kon zich uren vermaken. Doordeweeks waren we vaak alleen of met één of twee andere gezinnen en dan lieten we Marcel gewoon helemaal zijn gang gaan. Hij vond het heerlijk. In het weekend was het wel druk en toen moesten we hem ook wel in de gaten houden. Je bent het overzicht dan snel kwijt en kinderen zijn onderling ook niet altijd even lief voor elkaar. De indoor speeltuin was tegelijkertijd een restaurant, dus we konden er ook lekker eten en drinken, terwijl Marcel aan het spelen was. Dat was ideaal. Ik denk ook dat het fijn is voor de andere gasten dat de gezinnen met kinderen aan deze kant zitten te eten, zodat zij wat meer rust hebben in het park restaurant.

spelen-op-vakantie

Bij Landal heb je ook de grote mascotte Bollo de Beer. In april vond Marcel dit allemaal nog wat eng, maar nu vond hij het toch wel leuk. Bollo kwam voorlezen en er was af en toe een mini disco. Hij snapte alleen nog niet helemaal dat het podium van Bollo en het animatie team was. Nee, onze kleine vent wilde ook op dat podium klimmen. Gelukkig mocht dat wel even na de activiteiten, zodat de kinderen Bollo even gedag konden zeggen. Echt mee dansen of stil zitten voor een verhaaltje zat er nu nog niet in. Wie weet een volgende keer wel?

voorlezen-met-bollo

Uiteraard waren we niet alleen op vakantie voor Marcel. We zijn ook af en toe van het park af gegaan om iets anders te doen met z’n allen. Zo zijn we onder andere een halve dag naar Trier geweest en naar Saarbrücken. Daar hebben we koffie/wijn gedronken, gewinkeld en wat rond gelopen. Ik heb voor Marcel zo’n beetje zijn hele najaarsgarderobe bij elkaar geshopt op vakantie. Ook Pel heeft gewinkeld voor zichzelf. Ik heb zelf eigenlijk niets gekocht, want ik kon niet goed vinden wat ik zocht. Ik heb dan ook niet écht iets nodig, dus dat komt later wel weer.

trier-saarbrucken

Na de zonneschijn kwamen er helaas een paar mindere dagen aan tijdens het weekend. Op zaterdag regende het eigenlijk constant, maar op vrijdag en zondag hadden we af en toe nog wel wat zon of was het in ieder geval droog. Gelukkig is er genoeg te doen in de omgeving en hoefden we ook met regen niet te vervelen. We zijn op zondag naar het Feuerwehrmuseum (brandweermuseum) geweest in Hermeskeil. Hoe cool is dat voor kleine jongens? Marcel is dol op grote voertuigen, dus die keek samen met papa zijn ogen uit. Ik vond het vooral erg leuk om te zien hoe zij daarvan genoten. feuerwehrmuseum-hermeskeil

Helaas vloog onze week vakantie voorbij en voor we het wisten, was het alweer tijd om naar huis te gaan. We sloten zondagavond af met een etentje bij het parkrestaurant (aan de speeltuinkant uiteraard) en ik bestelde een lekkere pizza. Daarna was het voorbij. Op maandag pakten we de auto weer in, speelden we nog één keer in de speeltuin en namen we afscheid van Bollo de Beer. Daarna was het tijd om weer naar huis te rijden. Onze vakantie zit er weer op voor 2016.
landal-hochwald-bollo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.