Op vakantie in Duitsland – deel 1

geplaatst in: Familie, Reizen & Vakantie | 1

Eind september hadden we een week vakantie. We gingen met de kinderen naar Landal Hochwald in Duitsland. We zijn eerder bij Landal Hochwald geweest, maar hebben deze keer voor het eerst een kinderbungalow geboekt in dit park. Dit is goed bevallen en het park was ook nog steeds erg fijn met kleine kinderen. Vandaag komt er dan eindelijk een (foto)verslag online van onze vakantie.

Onze vakantie begon op vrijdag. We wilden vroeg vertrekken, maar zaten uiteindelijk om half 10 in de auto. Dit was prima. De kinderen deden het super goed, waardoor we lekker opschoten. We hebben onderweg twee korte stops gemaakt en waren rond half 3 op het park. Onze bungalow was al klaar en we konden dus meteen beginnen met uitpakken.

Na een hele dag in de auto was het voor de jongens wel tijd om nog even weg te gaan. We hadden veel dingen niet meegenomen, omdat de auto vol zat, dus wilden we eerst even snel boodschappen doen. Daarna hebben we de indoor speeltuin van het park opgezocht. Hier hebben we ook gegeten. We vonden de indoor speeltuin van Landal Hochwald vorige keer al een pluspunt, maar destijds waren ze nog bezig met verbouwen. Inmiddels was de speeltuin flink uitgebreid met een hoek waar je kunt bouwen met grote blokken, een voetbalveldje en trampolines. Marcel vond dat echt super. Hij had dan ook helemaal geen tijd om te eten of drinken en wilde meteen de hele avond spelen. Espen viel in slaap in de kinderwagen, dus wij hadden na het eten nog tijd om een potje te poolen.

Terug in de bungalow brachten we de jongens naar bed. Ze lagen deze vakantie samen op een kamer. Dat was wel even spannend, omdat ze hier niet aan gewend zijn. Toch ging het eigenlijk meteen goed. Misschien kwam dit ook omdat ze zo moe waren van de heenreis? Ze hebben in elk geval goed geslapen de eerste nacht. We hebben het zelf ook niet laat gemaakt.

De volgende ochtend was ik vroeg wakker. Ik haalde even snel broodjes in de parkshop terwijl de mannen nog sliepen. Daarna was het tijd om ze wakker te maken. Het begon allemaal erg relaxt. Marcel wilde graag tekenen en kleuren. Ik zat een tijdje bij hem. Daarna wilde hij graag met Espen spelen en hij bedacht dat hij torens kon bouwen die Espen dan om mocht gooien. Het was erg lief om ze zo samen bezig te zien, vooral omdat dit echt nieuw was. Espen maakt steeds meer contact en zo wordt het voor Marcel ook leuker om iets te doen met zijn broertje.

De volgende stop was de DM. Ik zag dat er eentje zat in het dorp Wadern, hier waren we nog nooit geweest. We reden er heen en dachten dat het klein genoeg was om het meteen te kunnen vinden. Ik zag wel een soort van winkelcentrum, maar hier was geen DM. Wel zijn we hier even gestopt. Ik heb er nog wat boodschappen gedaan en we hebben leuke lama mokken en Cars auto’s voor Marcel gekocht. Daarna zochten we het adres maar even op en deden we de rest van de boodschappen bij DM.

Onderweg hadden we bordjes gezien van Burg Dagstuhl, een kasteel ruïne. We volgden de borden, maar kwamen niet verder dan het nieuwe Schloss Dagstuhl en de bijbehorende tuin. Dit was wel mooi, maar niet echt waar we naar op zoek waren. De ruïne zelf was alleen te voet bereikbaar en dat leek ons niet haalbaar met de kinderen. We stapten weer in de auto en kwamen ook nog een bordje tegen van Burg Grimburg. Die afslag was wél de moeite waard, want deze keer kwamen we wel bij een ruïne uit. Het was een prachtige plek. Pel en Marcel zijn echt gaan kijken bij het kasteel en ik bleef bij Espen zitten. We dronken nog een kop koffie en lieten Marcel even spelen voor we terug gingen naar Landal. We sloten de dag af met de mini disco met Bollo de Beer.

Zondag werd het slecht weer en daarom wilden we iets binnen gaan doen. Twee jaar geleden waren we in een brandweermuseum geweest in Hermeskeil, het Feuerwehr Erlebnis Museum. Dit was erg leuk, maar Marcel was toen pas 13 maanden oud en heeft er niet veel van meegekregen. Dat was dus wel voor herhaling vatbaar. Het is een klein museum, maar wel leuk voor jong en oud. Er is veel informatie over de brandweer door de jaren heen, je kunt de uniformen bekijken, foto’s en videomateriaal. De kleintjes kunnen van alles doen en er is zelfs brandweer Playmobil aanwezig voor de kinderen. Beneden staan allerlei oude brandweer voertuigen waar je ook in mag zitten. Gek genoeg vond Marcel dat vaak een beetje eng om te doen, behalve als ik er ook in klom. Ik word maar geen brandweervrouw, want ik voelde me best een oud wijf toen ik brandweerwagens in en uit klom. Nadat we alles gezien hadden, viel Marcel’s oog op een mooie brandweer broodtrommel. Vanaf deze maand eet hij ook brood op de peuterspeelzaal, dus hij mocht hem kopen van ons.

Ondertussen kwam ik erachter dat we hier in Nederland wel erg verwend zijn wat de openingstijden van supermarkten betreft. Waar wij waren, waren alle supermarkten dicht. Alleen de parkshop van Landal zelf was open en daar moest ik dus iets gaan halen om te koken. Het werd een beetje een gekke maaltijd met vis, bloemkool uit de vriezer (want Marcel wilde graag bloemkool eten) en aardappelsalade. Het was even behelpen, maar eigenlijk ook wel prima. Op vakantie hoeft ook niet alles perfect te zijn.

We hadden bedacht dat we het beste op maandag naar Trier konden gaan, omdat het dan niet zo druk zou zijn. Veel mensen gaan een weekendje weg en de zomervakantie was al voorbij. Helaas was dit niet waar, want er waren busladingen vol oudjes en scholieren in de stad. Sommige steden zijn eigenlijk altijd druk. We hebben ons wel gewoon vermaakt. Zoals altijd dronken we een lekker wijntje op een plein vlakbij de Dom. Ook hebben we de Dom zelf van binnen bekeken. Marcel heeft de laatste tijd veel interesse in kerken en we wilden hem dit dus graag laten zien. Hij werd rustig van de sfeer die er hing en keek zijn ogen uit. Uiteraard hebben we ook nog gewinkeld. Na een tijdje werd Marcel moe en was het tijd om terug te lopen naar de auto.

De jongens sliepen in de auto, dus terug in het park hebben we ze meegenomen naar de speeltuin waar Marcel lekker kon spelen. Op weg naar de speeltuin heb ik de eerste ansichtkaartjes op de post gedaan. Toen de kinderen ’s avonds in bed lagen, zijn wij begonnen aan een nieuwe serie op dvd: Electric Dreams. Het leek me een leuke serie, maar ik vond hem na 5 afleveringen steeds meer tegen vallen. Dat was jammer.

Na deze dag zat de helft van onze vakantie er alweer op. Het verslag wordt al aardig lang, vandaar dat ik besloten heb om het in twee delen te posten. Volgende week kunnen jullie meer lezen over het tweede deel van onze vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.