Op vakantie in de Vulkaaneifel – deel 2

geplaatst in: Reizen & Vakantie | 0

Eerder schreef ik al over het begin van onze vakantie in de Eifel. Het eerste weekend vloog voorbij. Ik neem jullie mee naar de rest van de week.

Maandag

De vulkaaneifel is een prachtig gebied om te wandelen, maar met de kinderen is dat niet ideaal. Online vond ik een leuk alternatief, de Wilder Weg op de Kermeter bergkam. Dit is een wandelroute van 1,6 km waar je barrièrevrij kunt wandelen. Er is genoeg te zien en leren voor kinderen. We liepen deze wandelroute in de ochtend en ik vond het een aanrader. Er komt later nog een blog online met meer foto’s en informatie over deze wandelroute.

Na het wandelen reden we terug naar Landal, maar we hielden onze ogen open. We zagen borden voor Klooster Steinfeld en besloten die kant op te rijden om te kijken wat daar te zien was. Het klooster bestond uit allerlei gebouwen. Onze aandacht werd als eerste getrokken door de basilica. Een prachtig wit gebouw. Helaas hadden de jongens geen zin meer en gilden ze de hele boel bij elkaar, daarom gingen we snel weer naar buiten en terug naar de auto. Konden andere mensen weer in stilte doen wat ze daar wilden doen.

Terug op het park wilden we eigenlijk even aan onze websites werken en Marcel wilde graag spelen in de speeltuin. Wij namen dus plaats op het terras en Marcel ging lekker spelen. Helaas had één van de laptops er geen zin in en lukte dat plan niet. Ik ben nog even gaan spelen met Marcel en heb hem even geholpen om van de kabelbaan te gaan. Dat was wel een feestje voor hem. Ik had echt geen idee dat hij dat al kon of durfde, maar hij vond het geweldig. Verder dronken we er iets en aten we nachos met kaas uit de oven.

Terug in het huisje maakte ik Kip Siam en daarna was het alweer bedtijd voor de jongens. Zelf had ik ook veel zin om te slapen. Ik zag dus wel het begin van de film Jurrassic World, maar ben uiteindelijk ook redelijk vroeg gaan slapen.

Dinsdag

We begonnen deze dag met de Peuterpret van het entertainment team. Ze maakten samen met de peuters een grote Bollo puzzel. Marcel kwam zijn ‘vriendje’ van de zondag weer tegen. Espen wilde ook graag helpen met puzzelen, maar die had geen idee hoe hij dat kon doen. Marcel en vriendje Tom waren er wel heel goed in. Na het puzzelen waren er nog een paar andere spellen, maar de meeste peuters hadden daar al geen concentratie meer voor en ze verzonnen hun eigen spellen met de pionnen, ballen en blokken. Dat was ook niet erg, want als die kleintjes het leuk hebben, is iedereen blij.

Terwijl de jongens speelden, pakte Pel de spullen in voor die dag. Na de peuterpret reden we door naar de Nürburgring. Ik had geen idee wat we konden verwachten, maar het was eigenlijk best tof. We parkeerden de auto en liepen even langs de verschillende winkeltjes met race spullen en fan stuff. Marcel vermaakte zich prima met allerlei race auto’s om te bekijken en simulators waar je in kon zitten. Helaas kon je de baan niet echt zien vanaf dat punt.

Na de racebaan reden we door naar de Kasteelruïne van Nürburg. Dat was een flinke klim, maar ik had serieus geen idee dat er zo’n groot deel bewaard gebleven was. Voor een ruïne was er nog best veel te zien en dat was dus leuk om te bekijken. Ook had je vanaf de ruïne een goed uitzicht over de Nürburgring.

Op de terugweg reden we weer langs Jünkerath. Zondag hadden we gezien dat er een paar winkels zaten en nu reden we er even heen. Ik ging naar de Lidl en Kik en kwam terug met een boekje voor Espen, worteltjes voor Marcel en wat korte broekjes voor de jongens. Het was namelijk veel warmer dan ik had verwacht en we konden dus wel wat extra broekjes gebruiken. Marcel was er dolblij mee, want ik had voor hem een spijkerbroek met een haai erop gevonden en die stond super cool bij zijn haaienshirt.

Terug bij Landal gingen Pel en Marcel samen wandelen en naar de speeltuin. Espen sliep en ik ben heerlijk met mijn boek in onze tuin gaan zitten. Na het eten ging ik weer buiten zitten en ik heb mijn boek uitgelezen en een flinke start gemaakt in een nieuw boek. Dat was echt heerlijk.

Woensdag

Deze ochtend reden we naar Prüm. Google vertelde ons de hele week namelijk al dat we daar ook eens moesten gaan kijken. We hadden echt geen idee wat daar te doen was, maar dat was ook niet erg. Er stond een mooie kerk, er waren winkeltjes en Marcel vond de ‘wipkippen’ geniaal. We zijn er niet lang gebleven, want het was maar een klein dorpje.

Het plan was om op de terugweg naar Kronenburg te gaan, maar toen we daar aankwamen, begon het keihard te regen en onweren. Dat was dus geen goed idee. We waren vlakbij het park en doken Bollo’s speelgrot in om te schuilen. Marcel en Espen konden daar lekker spelen in de ballenbak en de andere speeltoestellen en Pel zijn high score op de flipperkast was verbeterd, dus die kon daarmee aan de slag.

Omdat het slecht weer bleef, gingen we even naar de DM in Gerolstein. Zo konden we nog even wat dingetjes kopen en waren we er toch nog even uit. Aan het einde van de middag gingen we naar de mini disco op het park. Marcel wilde het graag, maar was opeens doodmoe dus we zijn halverwege maar terug gegaan naar de bungalow om de kinderen op bed te leggen. Zelf hebben we ook niet veel meer gedaan en het was dus een rustige avond.

Donderdag

Toen we opstonden, was het droog. We gingen dus snel op pad en reden alsnog richting Kronenburg. Het was echt doodstil in het dorpje. Niets was open. We bekeken de burgruïne boven op de berg en daarna gingen we verder. Het plan was om boodschappen te doen, maar alle winkels waren dicht. Wat was dat nu weer? Het bleek dat het Corpus Cristi was en dat het een nationale feestdag is in Duitsland. Echt, volgende vakantie moeten we daar echt eens op gaan letten, want het is niet de eerste keer dat we daar last van hebben. We hadden wel wat dingen nodig van de supermarkt, dus dat werd nog een uitdaging. Gelukkig wist de jongen van de benzinepomp dat er een supermarkt open was in Losheim. Daar zijn we dus heen gereden. Technisch gezien bleek de Delhaize in België te liggen en mijn paspoort lag natuurlijk in mijn andere tas, dus we gingen “illegaal” boodschappen doen over de grens. Jaja, living on the edge he!

Marcel had nog een wens. Hij wilde graag mini golf spelen met ons. We hadden echt geen idee of hij dat zou kunnen en of hij er het geduld voor zou hebben om het om de beurt te doen. Het ging eigenlijk verrassend goed. Hij was enthousiast, vond het leuk en kreeg elke keer het balletje wel in het gat. Ok, hij had wat meer slagen nodig dan wij, maar het viel me alles mee. Het belangrijkste was natuurlijk wel dat hij het leuk had.

En toen was Bollo eindelijk terug van vakantie. De jongen van het animatieteam zei nog ‘Hij is lekker bruin geworden he?’ Heel flauw natuurlijk, maar hey. Marcel was heel blij en heeft hem even goed geknuffeld. De enige keer deze week, maar goed, hij heeft weer een foto met Bollo voor zijn verzameling.

Tijdens Espen’s dutje ben ik gaan zwemmen met Marcel. Dat was erg leuk en gezellig. Marcel heeft heerlijk gespeeld met een ander jongetje en ik zat lekker te kletsen met andere ouders. Ook hebben we nog even samen in het diepe bad gezwommen en in het bubbelbad gezeten. We zijn bijna twee uur in het water geweest en kwamen eruit als rimpelige oudjes. Dat was natuurlijk hilarisch.

We hadden die ochtend wel eten gekocht, maar hadden dus geen zin om te koken en zijn uiteindelijk naar Stadtkyll gereden om de andere fastfood tent uit te proberen: Kebap & Pizza Deniz. Die waren ondanks de feestdag gewoon open en we hebben er een heerlijke Dürüm met döner gegeten. Marcel had liever patat met kipnuggets, maar at ondertussen mijn eten op.

Pel wilde eigenlijk nog even terug naar de Nürburgring, omdat hij er een gaaf shirt had gezien. Helaas was het daar erg druk vanwege de 24 uurs race die in het weekend plaats zou vinden, dus je kon er niet parkeren. We hebben hem afgezet en hebben nog even een rondje gereden door het dorp om hem vervolgens weer op te pikken.

De laatste avond van de vakantie was alweer aangebroken en we zijn vast wat dingen gaan inpakken. Ook heb ik nog heerlijk zitten lezen.

Vrijdag

Vrijdagochtend hebben we de rest van de spullen ingepakt en alles in de auto gestopt. We waren rond 9 uur al klaar om te vertrekken. Bollo zou nog komen zwaaien die ochtend, maar we hadden geen zin om daar nog een uur op te wachten en we zijn dus vast gaan rijden. We reden een andere route naar huis, zodat we konden stoppen in Aken. Hier hebben we Marcel de Dom laten zien en we hebben nog even gewinkeld.

Na Aken waren we snel in Nederland. We reden in één keer door naar Geldermalsen om Marcel en Espen af te zetten. Die mochten het weekend bij opa en oma logeren, omdat wij nog een bruiloft hadden op vrijdagavond. Het was ook wel fijn dat we rustig de auto weer uit konden pakken, zonder dat er twee jongetjes om ons heen liepen.

We hebben een fijne vakantie gehad. Ik vond dit park wel iets minder fijn dan de andere Landal parken die we tot nu toe bezocht hebben, maar de bungalow was prima en de Vulkaaneifel is echt een prachtige omgeving om een keer naar toe te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.