Online shoppen vs naar de stad gaan

geplaatst in: Internet & Technologie, Lifestyle | 5

De afgelopen weken lees ik overal over winkelketens die failliet gaan. Het voelt een beetje raar, dat winkels die er altijd geweest zijn, zomaar weg zijn. Iedereen lijkt het erg te vinden. Het is ook erg. Mensen verliezen hun baan en hun inkomen, de stad veranderd en wie weet wat het nog meer voor gevolgen zal hebben. Toch weet ik niet goed wat ik moet vinden van de reacties van anderen. Wees eens eerlijk, hoe vaak gaan jullie nog naar de stad?

Amsterdam

Als ik naar mezelf kijk, dan weet ik ook wel dat ik al jaren meer online shop dan in de fysieke winkels. Ik vind het net zo makkelijk. In 2004 begon het al met het online bestellen van boeken, muziek en films, dingen waar niet veel aan mis kon gaan. Tegenwoordig gaat dat verder. Ik bestel eigenlijk zo’n beetje alles online. Boeken, kleding, keukenspullen en zelfs de babykamer bestelden we online. Het wordt ook steeds makkelijker. Bij veel webwinkels zijn de mobiele websites prima of ze hebben zelfs een app. Je hoeft niet eens je computer aan te zetten om online te kunnen shoppen. Nee, het kan gewoon vanaf de bank of vanuit je bed. Ik houd ervan, dat zeg ik eerlijk.

Natuurlijk zijn er nog wel momenten dat ik naar de stad ga. Voor het aanschaffen van de baby uitzet zijn we bijvoorbeeld wel naar bepaalde winkels toe gegaan. Sommige dingen wilde ik echt even zien of ik wilde er wat meer informatie over voordat ik het kocht. Babyspulletjes vond ik ook erg leuk om naar te kijken. Soms zijn er momenten dat ik iets meteen wil hebben of dat ik het die dag nog nodig heb, dan ga ik even de stad in. Al vind ik dat dan vaak een kwestie van slechte planning, want anders had ik het allang in huis gehad.

Toch voelt het best gek. Vroeger was ‘naar de stad gaan’ echt een uitje. Dan ging ik gezellig met een vriendin of mijn moeder de stad in en dan kwamen we met tassen vol spullen terug. Ik ga soms wel met mijn moeder mee, maar meestal gaan we dan voor haar kijken. Of voor Marcel. Winkelen is dan iets wat gezellig is, maar het voelt voor mij niet functioneel. Misschien is dat niet anders dan vroeger, want toen maakte ik al onderscheid tussen gezellig naar de stad gaan met iemand anders of even in mijn eentje naar twee winkels toe om snel wat dingen te halen. Dat laatste doe ik bijna nooit meer. Dat doe ik nu online.

Voor mij werkt dat allemaal prima en ik vermaak me ook wel met het online shoppen, maar ik ben wel benieuwd wat voor een gevolgen dit gaat hebben voor de toekomst. Wat gaan we doen met de binnenstad als de winkeliers het niet meer redden? Er komt ongetwijfeld wel een oplossing voor, maar voor nu is het natuurlijk wel een beetje gek.

5 reacties

 1. Linda

  Ik ga juist liever in de stad shoppen als online. Kan ik tenminste gelijk alles passen en dan ook het liefste alleen, heerlijk even tijd voor mezelf.
  Ook kan ik niet zomaar internetbankieren, dus zal sowieso wel moeten (ivm bewindvoering)
  Linda recently posted…Weekoverzicht #15My Profile

 2. Anneke

  Hier had ik het toevallig gisteren nog over met Enrico en een tante van mij. Shoppen is gewoon niet meer zo leuk… Toen Enrico en ik net een relatie hadden, gingen we ontzettend vaak op zaterdag de stad in. Een beetje neuzen en snuffelen, maar dat is nu zo anders. Ik shop ook het liefst online, behalve met dingen die ik echt in een winkel wil passen.
  Anneke recently posted…Ik wil het gewoon even over Harry Potter hebbenMy Profile

 3. Sammie

  Ik kom vaker in de stad dan dat ik online shop, komt misschien ook omdat wij 1 minuut lopen van de stad af wonen. Ik bestel vaak alleen online als ik niet zo snel weet waar ik het in de stad zou kunnen vinden. Ik vind even de stad in nog steeds leuker, makkelijker en gezelliger dan online shoppen. Gelijk kunnen passen en lekker snuffelen.
  Sammie recently posted…Loved #8My Profile

 4. Neys Landelijke Woonaccessoires

  Online shoppen is natuurlijk slimmer. Makkelijker prijzen vergelijken en zeker weten dat je je favoriete produkten tegen de laagste prijzen koopt. Maar, lekker winkelen in de stad is natuurlijk veel leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.