Onbereikbaar

geplaatst in: Werk & studie | 13

Vorige week schreef ik al dat ik mijn geliefde Blackberry weer terug had. Ik was blij dat ik alles weer gewoon kon doen. Het was best veel werk om alle apps die ik gebruik er weer op te zetten. Na een tijdje bleek ook dat er geen app met bestaat voor Gmail. Daar had ik eigenlijk wel de balen van. Moest ik dan voortaan mijn  e-mail lezen via de mobiele website? Ik weet wel dat je hem ook als e-mailadres kunt instellen op je telefoon, maar besloot het niet te doen. Misschien is het wel helemaal niet zo erg om niet elke 5 minuten mijn e-mail te lezen. Ik vind het tot nu toe zelfs wel lekker rustig. Thuis lees ik minimaal twee keer per dag mijn e-mail en dat zou ook genoeg moeten zijn. Mensen verwachten toch geen reactie binnen 5 minuten? Dan zouden ze me wel bellen.

Toch ligt dat niet zo eenvoudig. Tot een paar jaar geleden, was het zo dat mijn telefoon zo’n beetje vergroeid was met mijn hand. Als ik een sms’je kreeg dan reageerde ik daar doorgaans binnen een minuut op. Mensen waren dat van me gewend. Daar is wel iets in veranderd. Tegenwoordig komen er veel meeer prikkels binnen via mijn telefoon. Zo lees ik de hele dag door mee met Twitter en Facebook en ik krijg berichtjes via Whatsapp en Blackberry Messenger. Bij sommige applicaties kunnen mensen direct zien of je een berichtje gelezen hebt. Als je dan niet meteen reageert, dan weten ze dat ook. Nu ik het gevoel heb dat ik meteen moet reageren, voel ik meteen de behoefte om dit niet te doen. Ik heb er ook niet altijd zin in. Vaak schakel ik alle geluiden uit en leg ik mijn telefoon ondersteboven naast me neer. Zo kan ik het wel horen als ik gebeld word, maar raak ik verder niet afgeleid door allerlei andere berichtjes.

Af en toe word ik wel eens gebeld, omdat iemand me langer dan 5 minuten geleden een berichtje gestuurd heeft en ik er niet op gereageerd heb. Of ik nog wel leef. Dan snap ik weer precies waarom ik er af en toe geen zin in heb. Het lijkt er in mijn geval dus wel op dat ik slechter te bereiken ben, omdat er meer mogelijkheden zijn om contact met me op te nemen. En eigenlijk vind ik dat niet zo erg. Het is nog steeds zo dat ik mijn telefoon gewoon op neem en ik reageer echt nog wel dezelfde dag. Ik stel dus voor dat mensen me maar gewoon bellen als het belangrijk is.

13 reacties

 1. Serena

  Schijnbaar is er nu in WhatsApp een optie waarin je uit kunt zetten wanneer je de laatste keer online bent geweest. Niet eens zo gek om die eens aan te gaan zetten. Heb ook niet altijd zin om direct te reageren…

  Lekker doen waar je zelf zin in hebt WANNEER jij er zin in hebt!!!

 2. Sandra

  Je hebt groot gelijk. Ik heb ook een BB, maar heb dat ding meestal ergens in een van de hoeken in de kamer of in mijn tas waardoor ik vaak niet eens merk dat er berichten binnen komen. Ja hallo, vroeger waren we ook geen 24 uur per dag bereikbaar! Kan er met mijn schoonmoeder vaak nog een discussie over hebben die maar niet snapt dat ik dat ding niet opneem als ze bellen.

 3. Irving

  Sinds ik Whatsapp heb denken sommige mensen dat ik een 24/7 info hotline ben begonnen ofzo. mensen waar ik niet eens echt bevriend mee ben die mij midden in de nacht domme vragen stellen. ja soms reageer ik niet gelijk, want na 2 minuten sturen ze al een berichtje met “laat maar, weet het al”

 4. Naomi

  Helemaal mee eens. En als mensen bellen, neem ik nog niet altijd op. Het is mijn vrije tijd dus ik bepaal zelf wel wanneer ik opneem. En anders spreek je maar wat in. : ) Dat hele bereikbare van tegenwoordig gaat soms echt ver.

 5. Caroline

  Ik herken het meteen. Vroeger was ik een met mijn telefoon. Nu heb ik zo iets van als het zinvol is reageer ik meteen! Vaak heb ik mijn telefoon op stil staan vanuit het werk en dan “vergeet” ik het er af te zetten.

  Ik vind dat ook op de pc, msn/hotmail heb ik de deur uit gedaan. Veel spam enzo.. En dan kunnen mensen je bellen, smse, wa’en, mailen, skype, fb’en en dan krijg je nog de vraag, waarom heb je geen msn.. Waarom wel!

  Liefs!!

  • Roxanne

   MSN heb ik alleen nog aan staan als 2 vriendinnen vragen of ik even online kom om wat te bespreken. Dat is dan prima, maar dan ben ik alleen voor hen zichtbaar online en voor de rest niet. Ik ben ook een beetje klaar met dat ‘zinloze’ geouwehoer omdat je je verveelt. Dat mensen dan een berichtje sturen met alleen ‘hoi’ of ‘hoe gaat het?’ en dat je dan alweer weet hoe laat het is. Alsof ik alleen maar goed genoeg ben om tegen te praten als ze zich vervelen.

 6. Dave B

  Ik betrap me er de laatste tijd meer en meer op dat ik m’n gsm op de “discreet” functie laat staan. Dan heeft ie geen beltonen enkel een ‘discrete’ vibratie. Even kort voor een sms, lang bij het bellen.
  Is raar, vroeger was het inderdaad constant met de gsm bezig maar de laatste tijd… Hoe een mens zijn gewoontes kan veranderen

 7. Mich

  Ik heb mijn hotmail ook aangesloten op de mailbox van de bb. Ik krijg idd live alle mails binnen, maar het ligt net aan mijn bui of ik meteen reageer. (en aan de persoon). Dat ik het lees betekend nog niet dat ik meteen antwoord geef.

 8. Dina

  Herkenbaar hoor. Als ik soms niet binnen 10 minuten reageer op een sms of whatsapp bericht, heb ik direct 5 gemiste oproepen. Aaargh.

 9. Shanti

  Ik vind het zo irritant van die mensen “waarom reageer je niet? joehoe ben je er ! Hallo hier staat dat je 10 minuten geleden online was! Joehoe!”.

 10. Angel

  Oef, zo vervelend. Op mijn BB staat dat ik de hele tijd online ben en zodra ik niet antwoord, word ik half lastiggevallen. Zeer vervelend

 11. Bart

  Hoi Roxanne,

  Sorry dat ik je even stoor, maar ik zat je blog te lezen en kwam erachter dat dit goed is voor een van mijn klanten.

  Ik werk voor een bedrijf dat zich richt op blogs en personal websites, vandaar dat ik ook op jouw blog terecht kwam.

  Mijn client wil je een leuk voorstel doen wat voor beide partijen aantrekkelijk is.

  Zou je hier interesse in hebben?

  In ieder geval succes met afstuderen.

  Met vriendelijke groet,

  Bart
  Content Manager
  Twizzworks.com
  bart@twizzworks.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.