Offline

geplaatst in: Internet & Technologie, Werk & studie | 9

Al sinds donderdag heb ik de laptop maar een paar minuten per dag aan gehad. ’s Morgens keek ik even of ik e-mail had en ik las wat blogs en daarna ging de laptop weer uit. Ik schreef geen nieuwe blogs en reageerde niet op mijn e-mail. Misschien zat de online wereld wel op mij te wachten, maar andersom had ik er even geen behoefte aan. Over het algemeen kan offline zijn twee dingen betekenen. Het kan zijn dat ik teveel aan mijn hoofd heb en daardoor niets uit mijn vingers krijg, maar het kan net zo goed zijn dat het goed met me gaat of dat ik leuke/andere dingen te doen heb. Dat laatste was deze week het geval.

Zo zat er donderdag een positieve uitkomst aan de rechtszaak tegen de (ex)werkgever van H. en konden we dat nare hoofdstuk na 2,5 jaar eindelijk afsluiten. Hier heb ik nooit eerder over geschreven, omdat ik destijds niet wist hoe lang het ging duren en ik de wereld niet op wilde zadelen met de stressvolle gedachten die hierbij hoorden. Nu kunnen we het achter ons laten. Ook heb ik deze week het plan van aanpak voor mijn afstudeeronderzoek laten lezen aan mijn afstudeerbegeleider en een aantal medestudenten. Het is goedgekeurd. Maandag ga ik de laatste aanpassingen doen aan het document en dan kan ik gaan beginnen aan het onderzoek zelf. De volgende stap op weg naar het schrijven van mijn scriptie en het afstuderen. Een spannende stap, maar het is wel fijn dat het eindelijk zo ver is.

Vanmiddag was ik even op het winkelcentrum met mijn moeder. Zij wilde even bij de tijdschriften kijken. Ik heb sinds onze vakantie op Kreta geen tijdschriften meer gelezen. Daar maak ik simpelweg geen tijd voor. Ik besloot een stapel mee te nemen. Dus zat ik vanmiddag op mijn nieuwe bank te lezen. Het was heerlijk. Terwijl H. in de keuken staat om het avondeten voor te bereiden, typ ik even snel een blogje. Daarna ga ik de laptop weer uit zetten en van mijn zaterdagavond genieten.

Ik heb geen idee hoe lang dit gaat duren, maar één ding weet ik zeker. Jullie zien me hier vanzelf weer verschijnen!

9 reacties

 1. Petra

  Heerlijk! Offline leven mag er ook zijn! Dat vergeten wij digiholics nog wel eens 😉 Geniet ervan meid. En wat ontzettend fijn, al die positieve wendingen opeens. Keep it going!

 2. Roxanne

  Offline is zeker genoeg te beleven. Ik heb de laptop zoveel mogelijk uit staan ’s avonds, omdat ik minder achter de computer wil zitten over het algemeen. Nu had ik er overdag ook geen behoefte aan. Dus dan check ik even snel mijn e-mail en zet ik hem weer uit. Maar goed, aan de andere kant waren er zoveel goede dingen gebeurd dat ik die wel wilde delen 🙂

 3. Serena

  Oh, ik heb ook van die dagen dat ik een stuk minder online ben hoor. Bij mij heeft dat meestal met de zomer te maken, dan hang ik liever buiten in mijn hangmat.
  Maar inderdaad leuke nieuwtjes, daar kun je een week goed mee afsluiten!!!

  • Roxanne

   Ja dat is wel handig 🙂 Ik heb dat ook hoor, want als ik elke keer zelf naar blogs toe moet gaan dan vergeet ik dat gewoon.

 4. Mich

  Offline zijn is soms zo heerlijk. Geeft je een stuk rust en inderdaad de twee redenen die jij geeft zijn voor mij ook redenen om offline te zijn voor een periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.