Nieuwe schoenen voor Espen

geplaatst in: Espen, Lifestyle, Mama | 0

Het is weer tijd om te shoppen voor de kinderen. De kasten zijn opgeruimd en gesorteerd, ik heb een lijstje gemaakt van wie wat nodig heeft en de kinderbijslag is binnen. Ik heb samen met de jongens Vinted en Marktplaats al afgespeurd en we hebben al (nieuwe en tweedehands) winterjassen, broeken, longsleeves en truien gescoord. De laatste uitdaging is nieuwe schoenen kopen. Dit gaat wat lastiger online, omdat ik graag hun voeten even laat opmeten. Voor Marcel is het nooit een probleem om nieuwe schoenen te vinden, want die vindt echt van alles mooi en leuk. Hij is ook al wat ouder en dus voorzichtiger met zijn schoenen.

Sloopkogel

En dan is er Espen. Die zit nog in de fase van de loopfietsen, dus gewone schoenen heeft hij binnen enkele dagen al compleet geruïneerd. In het voorjaar kocht ik daarom een paar Vans voor hem. Deze kan hij makkelijk zelf aantrekken en ze zijn bedoeld om mee te skaten en kunnen dus meer hebben. Perfect voor onze sloopkogel. We bekeken samen alle slip-ons op de website van Vans. Ik zag echt verschillende prachtige schoenen, maar Espen had daar een andere mening over. Hij had zijn keus gemaakt en… dat was niet bepaald een kleur die goed matcht met zijn nieuwe blauw-rode winterjas. Pel vond dat Espen zelf mag kiezen en ik twijfelde… Na een paar dagen besloot ik dit eens in de groep te gooien op Twitter. Je weet tenslotte nooit wat voor inzichten je daar op doet.

ik kreeg veel reacties op deze tweet en echt de meningen gingen alle kanten uit. Ik nijg er altijd wel naar om ze zelf hun smaak te laten bepalen, omdat ik graag wil dat ze worden wie ze willen zijn. Nu voelde ik best wel veel weerstand bij mezelf. Niet met het idee ‘wat vinden andere mensen?’ want Espen is zelfverzekerd genoeg om echt alles te rocken, maar ik vond ze gewoon écht niet mooi. Wat doe je dan?

De aanhouder wint

Ik liet het onderwerp even een paar dagen met rust. Daarna vroeg ik in de auto nog eens wat voor schoenen Espen graag wilde hebben. “Blauw” was zijn antwoord. Ik dacht dus dat hij het vergeten was en dat we rustig naar iets konden zoeken wat we allebei mooi vinden. Deze keer pakte ik het anders aan. Ik sloeg een aantal foto’s op van Vans die ik wél mooi vond en liet die aan Espen zien. Hij was het niet vergeten. “Geen regenboogschoenen?” Noem het gemeen, maar ik heb één van de tips toegepast die ik op Twitter had gekregen en heb hem gezegd dat de regenboogschoenen er niet meer zijn in zijn maat.

We keken nog een keer naar de andere opties en hij wees een ander paar aan wat ook wel een beetje lijkt op een regenboog. Zo heeft Espen toch regenboogschoenen, maar dan in een iets minder hysterische variant. Hij is weer blij en ik vind deze ook mooi. We hebben dus nieuwe schoenen besteld. Ondertussen kunnen wij door naar het volgende drama, want Espen heeft ook nieuwe regenlaarzen nodig en ook daar heeft hij een sterke mening over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.