Nieuwe huisdieren

geplaatst in: Huisdieren, Thuis | 3

Het is nog maar kort geleden dat we afscheid moesten nemen van Bella, maar de stilte die ze achterlaat, vind ik maar niets. Ik wilde dus heel graag gaan kijken naar kittens. Ook wilde ik een opgeruimde woonkamer, want de laatste tijd had ik alles een beetje laten liggen en het was een zooi. Ik moest dus eerst opruimen van mezelf voor ik naar kittens mocht gaan kijken. Je weet hoe dat gaat, als je gaat kijken, ben je verkocht. Bij het opruimen kwam ik tot de conclusie dat ik graag een nieuwe kast wilde in de woonkamer. Gisteren konden we een dressoir ophalen via Marktplaats en toen kon ik mijn spulletjes eindelijk weer fatsoenlijk kwijt. Marcel en Pel herinnerden me daarna aan een belofte die ik hen ooit had gedaan. Als we een dressoir zouden hebben, was er ruimte voor een vissenkom. Belofte maakt schuld, dus ik reed gisteren met de mannen naar het tuincentrum om te gaan kijken naar vissen.

Marcel wist al precies wat hij wilde. Hij wilde graag een groene vis. Dat werd wel een kleine teleurstelling toen we hem vertelden dat er niet echt groene vissen bestaan die gewoon thuis in de vissenkom willen zwemmen. De tweede teleurstelling was dat het tuincentrum in het dorp momenteel geen vissen heeft. We vonden wel een mooie, grote bak en een schatkistje voor op de bodem. Het begin was er, maar nu moesten er natuurlijk wel vissen in ons mini aquarium. Google leverde vooral viswinkels op (die hoeven niet meer te zwemmen?) en niet elke dierenwinkel verkoopt koudwatervissen.

We reden door naar Utrecht en vonden een dierenwinkel m├ęt vissen. Toen moest Marcel een keuze maken. Hij vond de goudvissen mooi, maar eigenlijk wilde hij ze allemaal wel. Hij wilde vooral graag heel veel vissen. We lieten hem de guppies zien en vertelden dat die soms baby’s maken en dat ze heel veel kleurtjes hebben. Dat was genoeg om een keuze te maken. We kozen zes guppies uit en er zwom nog een zevende mee het zakje in, dus die ging ook met ons mee. Pel zocht nog wat skulls en een auto uit voor op de bodem en we kochten er een plantje bij en toen was het tijd om thuis de bak te gaan vullen met water, spulletjes en de guppies.

Ondertussen zitten we nu om de beurt voor de bak te kijken naar de guppies en wat ze aan het doen zijn. Ze zwemmen lekker rond en passen ook door de ogen van de skulls. Het is best rustgevend om naar te kijken. De mannen zijn allemaal dingen aan het bedenken die nog bij de vissen kunnen. (Een orka was volgens Google geen goede match met guppies, dus dat gaat hem niet worden.) Verder ben ik benieuwd wat ze allemaal nog verzinnen en wat er nog wel toegevoegd gaat worden aan de bak. En die kittens? Daar wachten we voor nu nog maar eventjes mee.

3 reacties

  1. Sanne

    Gezellig!
    Wij krijgen deze week de twee vissen mee van school. Die komen zes weken gezellig logeren ­čśŤ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.