Netflix tip: The Americans

geplaatst in: Film, TV & Theater | 0

Wij maken echt volop gebruik van Netflix. Ik kan me niet altijd even goed concentreren op films, maar series kijken vind ik altijd leuk. Gek genoeg kan ik dan wel een paar afleveringen achter elkaar kijken. Op dit moment kijken wij onder andere de spannende serie The Americans. Deze serie zou ik niet snel zelf uitkiezen, maar ik ben er langzaam ingerold terwijl Huib zat te kijken en ik vind het een aanrader.

Het plot

Deze serie speelt zich af in de jaren ’80, tijdens het Reagan tijdperk. KGB-agenten Mischa en Nadezda verhuisden na hun training in de Sovjet Unie aan het einde van de jaren ’60 naar de Verenigde Staten. Hier vestigden zij zich onder de namen Philip en Elizabeth Jennings. Ze werken als reisagenten, maar zijn daarnaast werkzaam als spionnen die hun verkregen informatie doorgeven aan hun KGB-contactpersoon.

De serie begint in 1981. Philip en Elizabeth zijn getrouwd en hebben twee kinderen die niets weten van de achtergrond van hun ouders. Op het oog zijn ze een normaal Amerikaans gezin. Gelukkig maar, want de (nieuwe) buurman van het gezin werkt voor de FBI.

Spanning en drama

Ik houd niet altijd van spannende series, maar deze serie bevat naast actie ook vooral veel drama. Naast de gewone spanningen die zich in meerdere gezinnen en huwelijke voor doen, maken Philip en Elizabeth zich ook constant zorgen om elkaar, hun missie en hoe ze alles geheim kunnen houden. Naar mate de serie vordert, begint het hun oudste dochter ook steeds meer op te vallen dat zij niet echt een normaal gezin vormen. Ook haar moeten ze van antwoorden voorzien, zonder hun ware identiteit te verraden.

Philip en Elizabeth hebben verschillende alter ego’s. Met knappe vermommingen gaan ze vriendschappen en relaties aan met personen die aan belangrijke informatie kunnen komen. Ook dit blijft elke keer spannend. Het is grappig om te zien hoe ze al deze informatie aan elkaar door kunnen spelen zonder de moderne technologie die zij vandaag de dag hebben. Dit is knap gedaan.

Ook vind ik het heel mooi om te zien dat ze soms best wel hard lijken en weinig emoties voelen, maar dat er ook momenten zijn dat ze er even doorheen zitten. Op die momenten kunnen ze alleen bij elkaar terecht, en soms kan dat nog niet eens. Het leven als spion in een vreemd land lijkt me persoonlijk erg eenzaam. Je moet wel heel veel van je moederland houden om je voor te doen als een ‘normale burger’ in het land waar je een hekel aan hebt. Ik denk niet dat ik dat in me zou hebben, maar ik denk dat het ook gewoon niet te bevatten is.

Al deze situaties zorgen er wel voor dat ik blijf kijken. Ik vind het ontzettend spannend en ben elke keer weer benieuwd of hun missies zullen slagen en of ze hun identiteit geheim kunnen (blijven) houden.

Wat volg jij op dit moment op Netflix? Heb je nog tips voor ons?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.