Netflix: Diagnosis

geplaatst in: Film, TV & Theater | 0

In de serie Diagnosis gaat Dr. Lisa Sanders door middel van crowdsourcing op zoek naar een diagnose voor patiënten die voor een medisch raadsel staan. Dr Lisa Sanders is arts en universitair hoofddocent interne geneeskunde en onderwijs aan de Yale School of Medicine. Daarnaast schrijft ze sinds 2002 een column voor de NY Times waarin ze schrijft over medical mysteries. Zij was de inspiratie voor de serie House MD en werkte hier ook aan mee als medisch adviseur. Diagnosis is nu te zien op Netflix.

Diagnosis

Door middel van haar column wil Dr. Lisa Sanders proberen een diagnose te vinden voor patiënten die al heel lang op zoek zijn naar antwoorden. Door de casus voor te leggen aan de hele wereld krijgen ze niet alleen antwoorden van artsen (in opleiding), maar ook van medepatiënten, geïnteresseerden en zelfs dierenartsen. Hierdoor krijgen de patiënten nieuwe hoop op een diagnose en wie weet zelfs een passende behandeling.

 

Ik hou hiervan. Punt. Ik ben dol op medische wetenschap, ziekenhuis series, noem het maar op. Toen ik dit voorbij zag komen, moest ik het kijken. Ik heb de hele serie dan ook in twee dagen afgekeken. Iedere patiënt had een heel eigen verhaal en er kwamen veel verschillende oplossingen binnen waardoor mensen verder konden gaan kijken. Er werden dingen onderzocht, er volgden verre reizen naar andere artsen en er ontstonden zelfs vriendschappen. Het is heel mooi om te zien wat crowdsourcing op kan leveren in de medische wereld.  Natuurlijk is het vaak niet nodig, maar ook artsen staan wel eens voor een raadsel en weten niet altijd waar ze moeten zoeken.

Ben jij ook dol op ziekenhuisseries en vergelijkbare programma’s, dan is Diagnosis echt een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.